Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Kampars: uzņēmumiem likt sponsorēt "Dinamo Rīga" nav pieļaujami

Bijušā premjera un hokeja kluba Dinamo Rīga līdzīpašnieka Aigara Kalvīša aicinājumam valsts uzņēmumiem atbalstīt klubu nav atsaucības nedz Latvenergo, nedz Lattelecom, kurus viņš saskata kā potenciālos finansējuma avotus. Tāpat atbalsta nav politiskā līmenī - ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) uzskata, ka politiski uzspiest kādu sponsorēšanas aktivitāti valsts uzņēmumiem ir kategoriski nepieļaujami.

A.Kalvītis piektdien laikrakstam _Dienas Bizness_ izteica vēlmi, lai bez _Latvijas Dzelzceļa_, kurš kļuvis par _Dinamo Rīga_ sponsoru, arī citi valsts uzņēmumi iesaistītos kluba finansēšanā. "Būtu ļoti pateicīgs, ja šādu soli spertu arī, piemēram, _Latvenergo  _un _Lattelecom_. Tiesa attiecībā uz šiem uzņēmumiem ir jārunā nevis ar to vadību, bet gan valdības vadītāju un finanšu ministru - te runa ir par politisku izšķiršanos," uzsvēra A.Kalvītis un piebilda, ka Kazahstānā un Baltkrievijā šādus klubus atbalsta valdība.A.Kalvīša minētie uzņēmumi uz kluba _Dinamo Rīga _atbalstīšanu raugās atturīgi. _Lattelecom _pārstāvis Deniss Kolosovs skaidro, ka telekomunikāciju uzņēmuma atbalsta politika tiek realizēta divos virzienos – _Lattelecom _piedalās projektos, kas vērsti uz zināšanu sabiedrības veidošanu, kā arī projektos, kuros _Lattelecom _vai tā grupas uzņēmumiem ir iespēja iesaistīties kā tehnoloģiju partneriem. "Turklāt, _Lattelecom _kā uzņēmums, kura 51% kapitāldaļu pieder valstij, ir noteikti ievērojami ierobežojumi sponsorēšanai. Līdz ar to patlaban uzņēmums lielajos sporta sponsorēšanas projektos nepiedalās," teic D.Kolosovs. Arī _Latvenergo _atgādina, ka 100% uzņēmuma akciju pieder valstij. "Pēdējā gada _Latvenergo _peļņa simtprocentīgi tika ieskaitīta valsts budžetā, tātad - šo līdzekļu izlietošana vairs nav energokompānijas kompetence," skaidro _Latvenergo _Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.Savukārt ekonomikas ministrs A.Kampars nedz ekonomiski, nedz politiski neatbalsta A.Kalvīša iniciatīvu. Viņš gan atzīst, ka uzņēmumiem jāraugās uz mārketinga aktivitātēm, bet _Dinamo Rīga _sponsorēšana, viņaprāt, neiekļaujas šo abu uzņēmumu mārketinga koncepcijās. "Es neredzu nekādu pamatojumu tiem reklamēties Krievijas tirgū. Bet no politiskā viedokļa šāds domāšanas veids ir kategoriski nepieļaujams - amatpersonām mēģināt uzspiest kādu sponsorēšanas aktivitāti uzņēmumiem, kas ir komercstruktūras," teic A.Kampars.

Ekonomikas ministrija (EM) ir Latvenergo 100% kapitāldaļu turētāja, savukārt Lattelecom valstij piederošā 51% daļu turētāja ir EM paspārnē strādajošā Latvijas Privatizācijas aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas