Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kandidātu sarakstus CVK iesnieguši arī Progresīvie

Piektdien, plkst.13, partija Progresīvie Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza savus deputātu kandidātu sarakstus 13. Saeimas vēlēšanām. Jau iepriekš tika vēstīts, ka partija, ievērojot dzimumu paritātes principu, visu vēlēšanu apgabalu sarakstos kā pirmos numurus izvirzīja sievietes.

Kopumā 37 no pieteiktajiem 91 kandidāta Progresīvo sarakstā ir sievietes, kas ar 41% ir augstākais sieviešu pārstāvības rādītājs starp līdz šim pieteiktajiem sarakstiem. Ar 55% kandidātes-sievietes  Progresīvo sarakstā Kurzemē ir vairākumā, bet Rīgā tieši puse pieteikto kandidātu ir sievietes.

Vēlēšanās nekandidēs tie deputāti, kuri pērn no Progresīvo saraksta tika ievēlēti pašvaldību domēs Mārupes novadā un Aizputes novadā.

Rīgas saraksta līderi ir partijas valdes locekle, Iespējamās misijas skolotāja, Londonas Ekonomikas skolas absolvente sociālajā politikā Antoņina Ņenaševa. Ar otro numuru Rīgā startē partijas priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Roberts Putnis, kurš guvis maģistra grādu Starptautiskajā mediju un kultūras menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā un kurš ir arī Eiropas kustības Latvijā valdes loceklis. Ar trešo numuru – Londonā dzīvojošā partijas finanšu ministres amata kandidāte, Līdsas universitātes starptautiskās politekonomijas maģistre Sandra Martinsone. 

Vidzemes saraksta līdere ir sociālā darba maģistre un Latvijas Samariešu apvienības dienesta Samariešu atbalsts mājās vadītāja vietniece Inga Liepa-Meiere. Ar otro numuru Vidzemē startē komunikācijas zinātnes maģistrs un uzņēmējs Ervins Labanovskis, kurš ir arī partijas ekonomikas ministra amata kandidāts. Trešā saraksta līdere Vidzemē ir vides eksperte Jana Simanovska.


Lasi vēl:


Latgales vēlēšanu apgabala līdere ir Latvijas Kultūras akadēmijas doktorante, Rīgas Kino muzeja kuratore un biedrības Short Riga valdes locekle Agnese Logina. Atbilstoši panāktajai vienošanās ar Latgales partijas Daugavpils nodaļu, no Progresīvo saraksta kandidē trīs Latgales partijas biedri. Ar otro numuru sarakstā Latgales partiju pārstāv Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga. Ar trešo numuru startē Progresīvo biedrs un filologs Toms Trasūns.

Kurzemē ar pirmo numuru startē feministe un Latvijas Aviācijas arodbiedrības priekšsēde Dace Kavasa, kura ir arī partijas iekšlietu un tieslietu ministra amata kandidāte. Ar otro numuru kandidē biedrības un partijas Progresīvie izveidotājs, politologs un uzņēmējs Ansis Dobelis, kurš ir partijas satiksmes ministra amata kandidāts. Kurzemē ar trešo numuru ir pieteikta Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha.

Zemgales saraksta līdere ir Latvijas Universitātes asociētā profesore, vadošā pētniece, socioloģijas doktore, sociālās politikas eksperte Līga Rasnača. Ar otro numuru Zemgalē kandidē Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors un pazīstamā ētera balss Ģirts Šolis. Ar trešo numuru startē Latvijas Sarkanā Krusta projekta Sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšana patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļu vai alternatīvo statusu vadītāja Gundega Rupenheite. 

Top komentāri

janka
j
tas nav SC projekts jo Progresīvie orientējas uz Zviedrijas sociālisma modeli,nevis Krievijas oligarhiem.krievu tautai sociālisms nav pieņēmams,tāpēc 98 procenti krievu ir pret komunistiem.tāpēc bija viegli gāzt padomju varu Maskavā un Krievijā jo krieviem padomju sociālisma modelis bija pie pakaļas
Oho
O
Diez gan profesionāls saraksts, īpaši ņemot vērā, ka šie nekad pie varas nav bijuši
Don Basilio
D
Nez, kas tie citi, bet līderi sarakstam normāli, vismaz ar izglītībām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas