Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Latvijas ārpolitikā dzelžaini paliks Rietumu ģeopolitiskais kurss

Rietumu ģeopolitiskā orientācija paliks "dzelžains" mūsu valsts ārpolitikas kurss, šodien ikgadējās ārlietu debatēs Saeimā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers akcentēja, ka ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (_Jaunā Vienotība_) nosauktās galvenās prioritātes ārpolitikā atbalsta visa valdība. Kariņš uzsvēra, ka Latvijas rietumu kurss ir balstīts kopīgās vērtībās ar sabiedrotajiem - demokrātijā, tiesiskumā un cilvēktiesībās.

Politiķis vērsa uzmanību trīs lieliem izaicinājumiem, kuros pašlaik ir neskaidrības - Moneyval progresa ziņojuma rekomendāciju ieviešana, Krievijas ārpolitika un procesi Eiropas Savienībā (ES), tai skaitā Brexit.

Valdības vadītājs norādīja, ka Moneyval ziņojuma saturs "ir patiesi potenciāls drauds visai mūsu ekonomikai un mūsu sabiedrībai". Kariņš akcentēja, ka Latvija nedrīkst nokļūt tā saucamajā valstu "pelēkajā sarakstā" saistībā ar noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas riskiem. Politiķis akcentēja, ka "valdība ir apņēmības pilna darīt visu iespējamo, lai novērstu šos draudus".

Kā ziņots, Rinkēvičs šodien ārlietu debatēs norādīja, ka Latvija turpinās iestāties par vienotu un drošu ES, stiprināt transatlantiskās attiecības, kā arī valsts iekšējo un ārējo drošību.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt valsts uzņēmējus, lai sekmētu jaunu tirgu apguvi un ārvalstu investīciju piesaisti. Tāpat Latvija stiprinās saikni ar tautiešiem ārvalstīs, piebilda politiķis.

Ārlietu ministra ikgadējais ziņojums, ar ko šodien tika iepazīstināti deputāti, sastāv no ievada, nobeiguma un piecām nodaļām, tajā skaitā "Mūsdienu pasaules izaicinājumi", Latvija Eiropā, "Transatlantiskās attiecības un drošība", "Latvijas ekonomiskās konkurētspējas stiprināšana" un "Sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs un konsulārais darbs".

Top komentāri

Tā ir Latvijas IZDZĪVOTSPĒJAS
T
VIENĪGAIS variants. Citādi, lopu vagoni un Sibīrijas kūrorti atkal par dzīves ĪSTENĪBU kļūs. Atceraties, kā latvieši kādreiz UZ CEĻIEM KRIEVIEM LŪDZĀS, lai tos uzņemtu PSRS! Ja neticat, palūkojiet, ko reiz dziedāja Vija Artmane, Velta Līne un pārējie ĪSTIE tautas dēli un meitas!
Miks
M
Kariņu var saprast: Lielākā daļa latviešu vismaz šajā lietā viņu atbalsta.Toties liela daļa, ja ne lielākā latviiijcu neatbalsta: Lūk-te ir tas rezultāts škēltai sabiedrībai ko radīja okupācija, un okupācijas seku nelikvidēšanai....
.
.
Es nemaz citu kursu negribu iedomāties!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas