Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš negrib Gobzemu iekšlietu ministra amatā

Jaunās Vienotības premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš noraida Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam, un sarunas ar partijām par iespēju gūt stabilu vairākumu Saeimā turpinās līdz piektdienai.

"Man šobrīd ir skaidra viena lieta - Aldis Gobzems šo valdību nevēlas izveidot un atbalstīt. Es neveidošu valdību ar Aldi Gobzemu kā iekšlietu ministru," žurnālistiem sacīja Kariņš. Viņš piebilda, ka KPV LV līdz šim teikuši, ka neizvirzīs citu kandidātu.

Savukārt KPV LV nemainīs Gobzema kandidatūru iekšlietu ministra amatam, žurnālistiem pavēstīja pats politiķis.

Viņš norādīja, ka arī politiskais spēks var sniegt vērtējumu par vairākiem iespējamo ministra amatu kandidātu trūkumiem.

Valdībai bez KPV LV, ar četrām partijām, būtu vien 50 balsis. "50 balsis neatbilst stabilam centra labējam vairākumam," norādīja politiķis.

Viņš norādīja, ka līdz rītdienai turpinās sarunas ar iespējamiem partneriem, mēģinot rast izveidot stabilu vairākumu.

Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns norādījis, ka pašlaik esam viena soļa attālumā no jaunās valdības, bet sarunas tiek "torpedētas", piedāvājot Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam, šādu viedokli žurnālistiem pauda

Bordāns pēc tikšanās ar Jaunās Vienotības (JV) pārstāvjiem, kuri uzņēmušies iniciatīvu valdības veidošanā, sacīja, ka pašlaik var izveidot "iespējami labu valdību" - bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Līdz ar to Bordāns aicina KPV LV pārdomāt un izvirzīt citu iekšlietu ministra amata kandidātu.

JKP līderis skaidroja, ka joprojām ir bažas par iespēju Gobzemam saņemt pielaidi valsts noslēpumam. Pēc politiķa domām, šāda rīcība varot būt saistīta ar vēlmi "ievilkt valdībā ZZS".

Taujāts, vai plāno sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Kariņš atbildēja: "Es domāju, ka tas nav mans lēmums. Ja es varētu brīvi rīkoties, būtu strādājis ar 77 balsīm - visām sešām labējam partijām." Līdz šim gan tas neesot bijis iespējams, ņemot vērā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) "sarkanās līnijas" pret ZZS. JKP līderis Bordāns ir uzsvēris, ka uztur spēkā šo "sarkano līniju".

Ņemot vērā, ka Gobzema izvirzīšana faktiski iespējamai valdībai "atņēma 16 balsis", līdz ar to ir jautājums pārējiem partneriem, vai viņi saredz citas iespējas, piebilda Kariņš. "Es atvēru durvis un aicinu padomāt," teica politiķis.

Kariņš norādīja, ka līdz piektdienai turpinās sarunas ar iespējamiem partneriem, mēģinot rast iespēju izveidot stabilu vairākumu. "Es vēl atstāju laiku. Es turpinu sarunas ar partijām," teica Kariņš.

Pēc politiķa domām, viņa piedāvātais atbildības jomu sadalījums valdībā iekļāva visu partiju prioritātes, kā arī bija līdzsvarots. "Tad jautājums, vai var izveidot citu modeli, vai arī nē. Es turpinu sarunas līdz rītdienai," atkārtoti pauda Kariņš.

Pašlaik partijām trūkst nepieciešama kompromisa un sadarbības gara, joprojām uzskata Kariņš.

Politiķim tomēr joprojām esot "liela cerība un paļāvība, ka tas varētu atrisināties". Vienlaikus Bordāns uzsvēra, ka neplāno piekāpties attiecībā uz sadarbību ar ZZS.

Kā ziņots, patlaban valdības veidošanas sarunas ved JV politiķis Kariņš, kurš piedāvājis valdībā strādāt pieciem politiskajiem spēkiem - JV, Jaunajai konservatīvajai partijai, KPV LV, apvienībai Attīstībai/Par un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Kariņa valdības izveidi varētu sarežģīt partijas KPV LV lēmums iekšlietu ministra amatam izvirzīt Gobzemu.

Valsts prezidents Kariņu pagaidām vēl nav oficiāli nominējis premjera amatam. Iepriekš Ministru kabineta veidošanu Vējonis secīgi uzticēja JKP līderim Jānim Bordānam un KPV LV politiķim Gobzemam, taču nevienam no viņiem valdību izveidot neizdevās, tāpēc prezidents šīs abas nominācijas atsauca.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

TrollisJT
T
Ar katru dienu vairāk var saprast Kārļa Ulmaņa vēlmi aizgriezt skābekli visiem šiem jampampiņiem... .
Bijušais zemessargs
B
Es arī negribu.
????
?
Pilnīgi skaidrs: Gobzems tiešām ir oligarhu iedētā ola, bet ko tad pārējie KPL deputāti? Pilnīgi kretīni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas