Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ķīlis: politiķu iniciatīva demogrāfijas jautājumos ir “kaitinoša trobele”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hrenovijs Hrens
H
a » JAAA 13:27 Visnotaļ liberālajās Zviedrijas un Somijas sabiedrībās dzimstības līmenis ir viens no augstākajiem Eiropas savienībā ..... P.S. Neesmu nekāds liberālis pēc pārliecības, bet nevajag jau vainu par šo problēmu novelt uz liberālismu Kik pat labi varētu argumentēt, ka Holandē , kur kādi 15% ir geji, dzimstība ir lielāka kā Latvijā. Vien piebildīšu ,ka 2008 gadā populārākais jaundzimušā vārds bija Muhameds, un līdz ar to pieņemu, ka liberālā Zviedrijā ir tas pts – Muhameds ne Svens.
Peksītis
P
Un Ķīļa kungs piedāvā intelektuālu diskusiju? Vai tiešām?:)))
P. Bauer
P
Nost ar intelektuālu diskusiju!! Mums vajaga Škēles un Šlosera bļaustīšanos! Un vispār Lembergu par presidentu. Lai dzīvo idiocrātija!
TDI
T
Tu nu gan ambīlis! Tavuprāt pensiju Tev maksās(ja pieņemam ka LV būz SWE mazā filiāle un tās vispār maksās) no Tevis iekrātā peso, vai tomēr no virtuālā konta? Ja domā no iekrātā peso ,kas kaut kur reāli stāv, tad sarunu turpināt nav vērts. Ja nu saproti ka no virtuālā konta, tad Tev arī jāsaprot ,kas tajā laikā nodoršinās to lai Tavs virtuālais piķītis būtu iespējams arī reāli .Redzi? Nu Saprati? To konvertēs reālās naudiņās, ko Tu reāli varēsi tērēt penša izskalidēs, tie kas tai laikā būs nodokļu maksātāji (kā reizi mūsu bērnu paaudze), ja to būs proporcionāli mazāk kā tagad, un penšu būs atbilstoši vairāk, tad reālā nauda ko Tu varēsi saņemt no valsts būs traģikomiski maza. Tādejādi nevajag d..st uz tradicionālām kopienām, kur nav rietumu sapratnes par pensijām, mums tas pasākums vienkāŗsi ir centralizēts caur valsti un viss, bērni savus vecākus un sabiedrības nespējīgos uztur kā vienā tā otrā gadījumā, tikai tradicionālo kopienu gadījumā nav pazudusi vidējam sabiedrības loceklim sapratne par zelta sistēmu - piedzimstam un attīstamiem( saņemam avansu), radam paši pēcnācējus ( sākam maksāt), palaižam pēcnācējus lielajā dzīvē(kad tie rada pēcnācējus) varam brīvi izvēlēties, turpināt ieguldīt savos bērnos, mazbērnos, un uzreiz pretī saņemt samaksu, vai nelikties ne zinis( bet tad automātiksi arī Tu pats esi saviem bērniem, mazbērniem kā vienkāŗšs viesis).LV sabiebrība vienkāŗsi ir norāvusi kloķi, uzskata , ka var dzīvot visu laiku pirmajā fāzē ( saņemot avansu)
Hrenovijs Hrens
H
>Atļaušos apgalvot, ka pa lielam mēs šo jautājumu iebīdījām politiskajā vidē.< Nu vai nu tā ir Līķa kungs. Debate ja bija tad bija pagalam šķidra , pat ar brūnu krāsu un smaciņu. SAK Latvijas attīstības vadlīnijās tur mazāk kā melns aiz naga. Un nav jau brīnums , zinot ekpertu (ne)tradicionālo oreintāciju/ >Visasākā problēma, kas jārisina tūlītēji, ir novecošanās un migrācija. Dzimstības veicināšana ir svarīga, bet tā ir svarīga ilgtermiņā.< No šī saprotu, ka noveco strauju bet dzimst lēni. Vai nu tā būs Līķa kungs? >Piemēram, arī ļaujot rūpēties par saviem radiniekiem, kas ir veci un slimi.< Bet tad jāatzīst, ka valsts soc. sistēma ir bankrotējusi. Un darīt ar tiem veciem un slimiem, kas ar putām uz lūpām praidos gājuši ?
Oi
O
Ko var gvelzt par tiem gejiem. Viņi ir bijuši vienmēr un visur, arī tajās valstīs, kur vidēji ģiemnē ir 5 bērni. Tradicionāli liela dzimstība ir trūcīgajās valstīs, jo tur pirmkārt nav sajēgas par kontracepciju, otrkārt vajag pēcnācējus, kas uzturēs vecumdienās. Ko var ķengāt Ķīli, laikam dažiem komentētājiem patīk kāda no AŠ dzītā demagoģija un populisms. Protams, PR cilvēku sarakstītas uzrunas no tribīnes skan skaistāk, nekā zinoša cilvēka situācijas vērtējums.
no taalienes
n
cien. Dienas redakcija, aizvāciet šo ķīlveidīgo jampampiņu, ar viem BNS rakstiem, no tīmekļa! Lūdzu!
Andris
A
Baltā rase izmirst un tur neko nevar mainīt. Individuālisms, egocentrisms, materialisms, liberālisms ved mūs uz iznīcību. Pamēģiniet sasprindzināt iztēli un iedomāties - Latvijas teritorijā pēc 200 gadiem dzīvo melnie un aziāti. Par latviešiem (eiropešiem) labākajā gadījumā tikai rakstīts mācību grāmatās... Tas ir pilnīgi reāli. Jau pēc 100 gadiem latviešu būs palicis ap 300 000, kas ir padsmit % no pašreizējo iedzīvotāju skaita (Ilmārs Mežs). Skumja bilde.
a
a
Visnotaļ liberālajās Zviedrijas un Somijas sabiedrībās dzimstības līmenis ir viens no augstākajiem Eiropas savienībā ..... P.S. Neesmu nekāds liberālis pēc pārliecības, bet nevajag jau vainu par šo problēmu novelt uz liberālismu.
a
a
1. Kā Pepe parasti parakstās šlesera Pīārists Vaikulis :) 2. Visstraujākais dzimstības kritums bija no 2008. uz 2009. gadu. Gandrīz visi bērni, kas piedzima 2009. gadā bija ieņemti, kad valdību vadīja Šlesera partija. Tātad visvairāk cilvēku pieņēma lēmumu neradīt bērnu, jeb nepieņēma lēmumu radīt bērnu, tad, kad valdību vadīja Šlesera partija. 3. Patiesībā nevajag pārspīlēt atsevišku politiķu ietekmi uz dzimstības pieaugumu, vai kritumu. Jāatceras, ka arī ASV krīzes dēļ krietni nokritās dzimstības līmenis. Nez kas tur to panāca - šlesers, Baštiks, vai Dombrovskis ?
niknais
n
Ā re, citi arī šim jautājumam pievērsušies. :)
niknais
n
Ķīlis: "pa lielam mēs šo jautājumu iebīdījām politiskajā vidē" ... Bet vai biksēs neko "pa lielam" neiebīdījām?
osama
o
Ķīļa kungs, izrādās, labprāt lieto rusicismu un gada nevārdu (2010) - "pa lielam" (tulkojums no krievu - po boļšomu). Ja Ķīļa kungam steidzami vajag "pa lielam", tad to nevajadzētu sludināt publiskajā telpā.
Prasts betonētājs
P
Tas taču ir tik viegli risināms-Eiropas vidējā līmeņa alga.Pasaule ir vaļā,Eiropa ir vaļā,Latvijā paliks lumpeņi un krievu ļaudis,kuri nespēj iemācīties svešvalodu sava šovinisma dēļ. Latvija 2030 ????-Muļķu zeme-,jo visi prātīgie strādā visā plašajā pasaulē,krāj naudu.Kad pienāk pensijas gadi,tad atgriežas nomirt,un tapt guldītiem Dzimtajā zemītē. Jūs vēl naivie neesat apjēguši,ka vienkār&#039;šam,strādīgam cilvēkam šajā banānu republikā tuvākajos gadu desmitos nekas labs nav gaidāms ??? Mana cena-8-LS stundā.Zviedri maksā.Ciniski,bet mani trīs bērni grib ēst....
vājprāts
v
Ķīlis ir neoliberāļu nelietis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas