Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ķīnas vēstniekam iesniegta petīcija par situāciju Tibetā

Šodien Ķīnas vēstniekam Latvijā iesniegta Latvijas sabiedrības pārstāvju parakstīta petīcija, kas adresēta Ķīnas Tautas Republikas prezidentam Hu Jintao un viceprezidentam Zeng Qinghong.

Petīcijā paustas bažas par nesen izveidojušos situāciju Tibetā, kur pēc neoficiālām ziņām vardarbības rezultātā ir gājuši bojā vairāk nekā 100 cilvēku. Atceroties latviešu tautas brīvības centienus Padomju savienības XX gadsimta 80.gadu beigās, kā arī komunistiskās varas īstenotās represijas pret disidentiem, petīcijas iesniedzēji uzskata, ka Tibetas tauta ir nonākusi ļoti līdzīgā situācijā kā latviešu nācija pirms 20 gadiem.

Petīcijas iesniedzēji ir pozitīvi noskaņoti pret Ķīnu un tic, ka šī unikālā Austrumu lielvara XXI gadsimtā var kļūt par valsti, kura augstu novērtē ikviena cilvēka individualitāti un cilvēciskās vērtības, kas vieno mūs visus, neskatoties uz tautības, reliģijas, rases vai politisko uzskatu un citām atšķirībām.

Petīcijai atbalstu pauduši Andis Sīlis, Pēteris Blūms, Ansis Klintsons, Mārtiņš Rubenis, Pēteris Apinis, Pēteris Vasks, Augusts Kūravs, Aigars Runčs, Jānis Ziemelis, Jānis Mārtiņš Skuja, Gatis Mūrnieks, Ingūna Rībena un daudzi citi Latvijā pazīstami dažādu paaudžu un profesiju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas