Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kirgizstānas opozīcija pieļauj, ka arī pats prezidents varētu doties uz Latviju

No varas atstādinātā Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēls Maksims Bakijevs patlaban uzturas Latvijā, kur viņš ir līdzīpašnieks vairākos uzņēmumos, liecina aģentūras _LETA _rīcībā esošā informācija no drošiem avotiem.

M.Bakijeva ierašanās Latvijā tikusi saskaņota ar valsts institūcijām, tostarp ārlietu resoru.

M.Bakijevs ir Latvijas baņķiera Valērija Belokoņa partneris SIA "Maval aktīvi", kurā abiem pieder 50% daļu, un vienīgais īpašnieks SIA "Who is Who", kas agrāk piederēja Belokoņam. Viņš ir arī Belokoņa kontrolētās AS "Kimmels Rīga" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš otrdien sarunā ar žurnālistiem ne apstiprināja, ne noliedza, ka Bakijeva dēls Maksims uzturas Latvijā. Viņš tomēr uzsvēra, ka Latvijas varas iestādes šādam cilvēkam iebraukšanas vīzu neesot izsniegušas, vienlaikus Riekstiņš neizslēdza, ka Bakijevam var būt Šengenas vīza, ar kuru viņš varētu iekļūt Latvijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvis Andrejs Rjabcevs aģentūrai BNS teica, ka šāda persona nav lūgusi patvērumu Latvijā. Viņš paskaidroja - ja cilvēkam ir izsniegta vīza bez ierobežojumiem kādā no Eiropas Savienības valstīm, viņam nav šķēršļu nokļūt Latvijā.

Savukārt Drošības policijai nav komentāru, vai Bakijeva dēls varētu uzturēties Latvijā, BNS sacīja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Otrdien neoficiāli parādījās versija, ka arī pats no varas atstādinātais Kirgizstānas prezidents K.Bakijevs varētu atrasties Latvijā. Viņa dēla K.Bakijeva sadarbības partnera uzņēmēja Valērija Belokoņa pārstāve Evija Ķēniņa, lai arī apstiprināja, ka Rīgā tiešām atrodas eksprezidenta dēls, norādīja, ka V.Belokoņs neesot informēts, ka K.Bakijevam būtu nodoms atstāt Kirgizstānu.

Jau vēstīts, ka Kirgizstānā pēc vardarbīgiem nemieriem Biškekas centrā, kuros dzīvību zaudēja 81 cilvēks, pie varas nākusi opozīcija.

Jaunā valdība nolēmusi atņemt K.Bakijevam prezidenta imunitāti un aicina viņu padoties varas iestādēm. Tāpat izdots orderis K.Bakijeva brāļa Žanibeka un vecākā dēla Marata arestam.

Gāztais prezidents K.Bakijevs patvēries Džalalabadas pilsētā. Jaunā valdība viņam izvirzījusi ultimātu: līdz otrdienas vakaram ierasties galvaspilsētā Biškekā, vai arī rēķināties ar arestu. K.Bakijevs noraidījis šo ultimātu. «Es nebraukšu uz Biškeku. Ja jau viņi nevar nodrošināt savu drošību, kāds vēl ultimāts?» žurnālistiem pavēstīja K.Bakijevs. Viņš pieļāvis, ka varētu atkāpties no amata, ja tiks garantēta viņa un ģimenes locekļu drošība.

Tikmēr opozīcijas līdere Roza Otunbajeva intervijā aģentūrai AFP teikusi, ka kļūst ļoti grūti garantēt K.Bakijeva drošību, jo cilvēki prasa saukt viņu pie atbildības. Vaicāta, kur K.Bakijevs varētu doties, viņa norādījusi, ka to nezina, taču piebildusi, ka viņš varētu pievienoties saviem dēliem, kas patlaban atrodas Latvijā.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas