Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Klaužs uzskata, ka "veiktas vismaz 852 manipulācijas" ar balsīm

Pašreizējā sasaukuma Saeimas deputāts, nākamajā parlamenta sasaukumā neiekļuvušais Jānis Klaužs (ZZS) nolēmis apstrīdēt tiesā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu nepārskaitīt par viņu nodotās balsis, aģentūrai LETA apliecināja politiķis. Viņš norādīja, ka vēl nav saņēmis CVK lēmumu. Līdz ko tas viņam būs pieejams, Klaužs kopā ar advokātu to apstrīdēšot.

Klaužs trešdien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē apgalvoja, ka saistībā ar par viņu atdotajām balsīm esot tikušas veiktas vismaz 852 manipulācijas. Tāpat viņš vērsa uzmanību, ka par vēlēšanu procesā paredzētajiem IT darbiem atbildīgā uzņēmuma viens no vadošajiem pārstāvjiem cita starpā esot vairākas reizes sodīts administratīvi, tāpat deputāts norādīja uz dažām citiem aspektiem saistībā ar attiecīgo personu vai uzņēmumu.

Politiķis norādīja, ka nav piedalījies vakardienas CVK sēdē, jo, viņaprāt, tā notikusi "preses konferences" formātā. Arī deputāte Aija Barča (ZZS) šodien pauda, ka CVK sēde, kurā noraidīts abu deputātu lūgums esot līdzinājusies šovam. Parlamentāriete dalījās ar to, ka no paziņas saņēmusi informāciju, ka vēlēšanās izmantotajā elektroniskajā sistēmā neatļautas darbības varētu veikt arī 11.klases skolēni ar attiecīgu izglītību IT jomā.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars no savas puses trešdien deputātiem prezentēja un skaidroja, kādā veidā notiek balsu skaitīšana. Viņš norādīja, ka Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija jeb CERT.lv un Drošības policija, izvērtējot Klauža iesniegumu, varēs lemt, vai, piemēram, veikt vēlēšanu sistēmas auditu.

Cimdars jau iepriekš CVK sēdē bija skaidrojis, ka šoreiz vēlēšanās jauninājums bija rezultātu no iecirkņiem dinamiskā publicēšana. Tas nozīmēja, ka, ja kādam no iecirkņiem, kuru plusi jau bija publicēti, piemēram, vajadzēja papildināt vēlēšanu gaitas žurnālu, tad, lai to izdarītu, no publiskās informācijas bija jānoņem attiecīgais plusu skaits. Tomēr ikviens, uzklikšķinot uz attiecīgo skaitli, var redzēt, no cik iecirkņiem konkrētajā brīdī ir saņemts attiecīgais plusu skaits.

Komisijas sēdē šodien deputāts Ainars Latkovskis (Vienotība) norādīja, ka viens no skaidrojumiem situācijai varētu būt, ka precizējumu veica kāds no iecirkņiem, kur par Klaužu ir nodots vairāk balsu, nekā citos, piemēram, no Līvāniem. Latkovskis vaicāja, vai prasījums par izmaiņu veikšanu tiek reģistrēts, uz ko Cimdars atbildēja noliedzoši. CVK vadītājs aģentūrai LETA skaidroja, ka, lai iegūtu priekšstatu par to, kurš iecirknis un kā ir izmantojis sistēmu, būtu jāiet cauri ļoti liela apjoma tehniskajai informācijai sistēmā.

Sagaidāms, ka Klaužs CVK lēmumu par balsu nepārskaitīšanu saņems ceturtdien pēcpusdienā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

admin
a
Pietiek ar šo "Latkovskis vaicāja, vai prasījums par izmaiņu veikšanu tiek reģistrēts, uz ko Cimdars atbildēja noliedzoši.", lai saprastu, ka kaut kas tīrs nav. Jebkurš 11.klases skolnieks bez IT zināšanām zina, ka katrs pieprasījums, ieraksts, utt., tiek ierakstīts logos (speciāli Cimdaram- ne tajos caurumos, pa kurieni gaisma skrien iekšā, bet IT sistēmas tehniskajos failos)
NEBALSOTĀJS
N
Līdzās LCP2018 uzskatiem, ka Valdis Dombrovskis ir uzskatāms par persona non grata Latvijas teritorijā, un ka nākošam Latvijas prezidentam ir jābūt tautas ievēlētam, uzskatu, ka 2018 vēlēšans Latvija nav likumīgas, jo valsts vēlēšanas komisijas birojs (re Arnis Cimdars), akadēmiķis Sprūds et al atteicās izglītot tautu par to, ka tai ir tiesibas NEBALSOT. Visu ko vien iespējamie balsotāji vai NEBALSOTĀJI dzirdēja bija, ka ja nebalsos, tad iebalsos krievus. Praktiski tas nozīmē, ka Latvijas (paLatvijas) valdība sevi atšķir no tautas, un tikai valsts režīms ir jāuzskata par reālu tiesisku būtni. Latvijas suverenitāte ir arī pamatota uz katra balsotāja iespēju par valsts režīmu NEBALSOT. Tādēļ tauta, ne valsts režīms ir uzskatāms par tiesiski pārāku būtni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas