Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Klintone: Latvija ir veiksmes stāsts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Raimonds
R
jauns.blogiem.l v/2012/06/29/51553.html Viena no Klintones vizītes sastāvdaļām bija arī plaša preses konference, kas tika translēta Latvijas Televīzijā. Jautājumus uzdeva daudzu un dažādu jaunatnes sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Klintone vairākkārt atgādināja, cik svarīga ir izglītība un tās piemērotība darba tirgum, cik lielas iespējas ir jaunībā un kā tas nevajagot izniekot. Vispār tieši par izglītības jautājumiem un tās saskaņotību ar ekonomiku varēja manīt īpašu Klintones ieinteresētību. Viņa atgādināja ASV pieredzi ar dažādiem skolu modeļiem, arī neveiksmīgiem, pieminēja to, ka tehnoloģiju uzņēmumiem ir darbavietas, bet ne vienmēr ir, kas tajos strādā, kas nozīmējot to, ka izglītības un ekomonikas saskaņošanas ziņā ir ko darīt. Konferences auditorija ar patiku un applausiem uztvēra atziņu, ka jaunatne ir nākotne un cik ļoti svarīgi ir aktīvi jaunieši, taču šo perspektīvo sarunas virzienu īsti laikam neuztvēra un jautājumi un atbildes novirzījas citās tēmās. Tā tomēr bija garām palaista iespēja, jo ASV ļoti interesanta gan šo jautājumu vēsture un pieredze, gan dažādas iespējas šos jautājumus ietekmēt. Šīs valsts pieredze ar miljardiem fundamentālo zinātņu pētījumiem, daudzveidīgiem atklājumiem, inovāciju ekonomiku un spēju savās universitātēs piesaistīt pasaules gaišākos prātus kontrastē ar dažādām vidējā amerikāņa izpausmes ainām dažādās aptaujās un jūtūba video un kontrastaino publisko skolu sistēmu ar visplašākā spektra problēmām tajās, no kurām daļa ir realitāte arī Latvijas skolās. Konferencē iezīmējās tradicionālā šādu diskusiju un jautājumu - atbilžu vakaru galvenā problēma - slavas un iedrošinājuma vārdi jaunatnei, zināmam kontrastam un realitātes sajūtai - dažas atsauces uz problēmām, gandrīz nekāda notikušo problēmu un darāmo pasākumu analīze, novirzīšanās uz globālāku procesu vispārīgo tematiku un dažas norādes uz to, ka tā nopietni šie jautājumi jau daudzus arī visās to niansēs neinteresē. Šoreiz uz to norādīja "hydrocarbons" tulkojums uz hidrokarboniem un aicinājums lielākai enerģētiskai neatkarībai vairāk izmantot energoefektīvas tehnoloģijas, taupīt enerģiju un izmantot plaši pieejamo biomasu. Ja vēlme pēc ekonomiski un tehnoloģiski kompetentas un efektīvas janatnes pasaulē ir patiesa, tad šādas apspriedes blakus labām un teicamām valodu zināšanām būtu jāievēro kaut minimālie procesu izpratnes, to saistības un labas tulkošanas standarti. Tiem jauniešiem, kurus tā vēlas gan ASV, gan Latvijas ekonomika, nav problēmu 14-16 gadu vecumā ne saprast, ne tulkot vidēja līmeņa tehniskos tekstus un saprast būtību - kas ir oglūdeņraži, kāpēc Krievijai to tik daudz un kā Latvijā ar tās zemo iedzīvotāju blīvumu un miljonu neapstrādato hektāru, tos iegūt. Ar kādiem hidrokarboniem to jautājumu var atrisināt?
crazymf
c
To vai Latvija ir veiksmes stāsts varēs pateikt tikai Dr. Time.
malda
m
Veiksmes stāsts ir valdībai ar ko dižoties. Tautai, kas to iznes ir moku stāsts. Daļai 200 latu uz papīra, ja vēl atļausies saslimt, tad tas ir ... stāsts.
Andris
A
Ha-ha.Šo joku viņai Dombrovskis iesmērēja?
vilis
v
Prieks par valsts vadību.Ar minimāliem līdzekļiem maksimālu atdevi.Laba līdzdalība lielajā politikā.Ceru,ka Obama to atcerēsies.Lepojos ar jaunajiem.Īsti profesionāļi.Dievišks ir seno romiešu teiciens:Tava darba augļus ievāks pēcnācēji
Latvija ir veiksmes stāsts
L
Un Klintones vizīte Latvijā ir vēsturiska!
lauķis
l
Tāpēc vien atbrauca, lai pačivinātu? Latvija dzīvo un dzīvos arī bez lielo brāļu galvas glaudīšanas vai aprāšanas? Protams, paldies par labiem vārdiem, bet vai tāpēc tik tālu jābrauc, lai to pateiktu? Kaut kā aizdomīgi...
Jevgenija
J
nudien, saldi, liekulīgi vārdi, ne nu ta domā, nekā. Nu nevajag mums tos mīlestības apliecinājumus.
borcinsh
b
"veismigs" ... ka tad! ps komunistiska partija tachu rule !
borcinsh to ps
b
vai gribi pateikt ka komunisti - g.ulmanis, lembergs, berzinsh un parejie brigmani nomainijusi ADU ??? tikai zarkaa viniem to izdosies !
  • 4
  • 1
ps
p
komunistiskaas partijas jau sen vairs nav. neesi sajaucis teemas?
  • 1
  • 1
Kundze
K
teica, ka ASV "stingri atbalsta restitūciju" (tā vismaz tekstu atstāstīja Panorāma). Atcerējos anekdoti par stingras pateicības izsacīšanu.
mednieks
m
putneli, taatad es esmu Obama, bet tu esi LR valsts galva. kaa tu, putneli, gatavojies mani piespiest?
zvirbulēns
z
O, jā! Slaukt gotiņu ir svēts darbs, un skatīties zvaigznēs ar! Un laimes lutekļi ir tie, kuri to var darīt, vienā mierā un harmonijā! Šajā neliešu un Dievu pamestajā zemē, tas ir kā sapnis vasaras naktī!
  • 2
  • 0
Slaukt gotiņu ir svēts darbs un
S
tāds,kas to dara,reiz debesīs nāks... Savukārt,tādam mūdzim (kuru vienīgi par maitu liju der saukt),kurš ar saviem smadzeņu mēsliem REGULĀRI šo Dieva pasauli piedraņķē,ir tikai viena vieta - atkritumu izgāztuve, būtne.kura sevi par zvirbuli sauc,sagandē visu, kam pieķeras, un ir par nelaimi jebkuram,kurš ir NEUZMANĪGS... Lai nu Dievs dod,ka šī pazudusī dvēsele ..CILVĒKUS neaiztiek un negandē ĻAUŽU omu,jo cita nekā darīt šis nelietīgais gars NEZIN...
  • 0
  • 0
zvirbulēns
z
Man ir sajūta, ka sarunājos ar lauku tanti, kurai liktenis dāvājis vien iespēju slaukt savu gotiņu un skatities zvaigznēs! Vai Tu esi ar ko studējis, teiksim tiesības, vēsturi, psiholoģiju, starpvalstu atiecības, starptautisās tiesības, utt., vai tu esi lasījis kāda filozofa darbu, nu kādu grāmatiņu? Ja tāvā matricā (smadzenēs) nav failu (krunku), es tev neko nespēšu izskaidrot, un Tu nekad neko i nesapratīsi. Vecīt, Tev nevis jāmedī putneļi, kas augstu debesīs, bet gan jāslauc tā gotiņa kā līdz šim!
  • 5
  • 2
mednieks
m
konkreeti par kaadu tiesu kaitnieciibu ir runa, melos piekjertais putneli?
  • 0
  • 2
mednieks
m
putneli, mees tikko noskaidrojaam, ka tu, putneli, nevari ne pateikt, par ko tad konkreeti buutu jaamaksaa, ne arii pastaastiit, uz kaadiem noteikumiem tu gatavojies nosleegt so vienosanos. taapat kaa tu, putneli, nevari pat vispaariigi aprakstiit kas taa taada "kosmopolitisma ideologija" un ko vinja pa ziemu eed. tu, putneli, tikai atmaskots kaa dezuureejosais tukscivinaataajs, pie tam reti stulbs.
  • 0
  • 3
zvirbulēns
z
Medniek, par visu ir jāmaksā, ASV kā tāds bomzis diedelē no Latvijas atbalstu viņu politikai, un nemaksā, nu kā viņiem nav kauna, a? Es jau nemaz nerunāju par ASV tiešu jaukšanos Latvijas iekšējās lietās, par tiešu kaitniecību Latvijai, par kosmopolītu ideologijas uzspiešanu, par sorosīdismu, kuru ASV te potē, samaitājot visu, kas vesels!
  • 4
  • 4
mednieks
m
putneli, taa kaa tu neesi Romas paavests, tad neesi nemaldiigs un nevienam nav tev, putneli, obligaati jaapiekriit. jo vairaak taapeec, ka tu, putneli, esi sacivinaajis taadas mulkjiibas, ka tagad pats centies no taam atkratiities un teelo, ka vairs nsaproti, par ko bija runa. iiblji ir redzeti, debilikji ir redzeeti, bet tu putneli esi unikaals pat Dienas kamentos.
  • 0
  • 4
mednieks
m
taatad, putneli, es pasaku tavam veestniekam "ser, viskijs ir laba manta, bet to vajag lietot apdomiigi" un mans adjutants pavada vinju liidz aardurviim. un tu, putneli, paliec viens pret vienu ar savu labo draugu Puukjinu Vovu, kursh tev pie pirmaas iespeejas sariikos Gruzijas scenaariju, varbuut ar nebuutiskaam atskjiriibaa detaljaas. man, putneli, zheel, ka tu, putneli, demokraatiju nenoveertee, bet mani amerikaanji nevar tavaa, putneli, vietaa iekaartot tavu valsti, ja tu pats, putneli, to negribi. redzi, putneli, kas par lietu. paardosana, putneli, nav reketa maksaajumi. paardosana, putneli, ir abuseeji izdeviigs dariijums. taatad ko tu, putneli, vari piedaavaat, ja neskaita tuksas plaapas, kuraas neviens neklausiisies, un reketira cieniigus spriedeleejumus par samaksu?
  • 0
  • 3
zvirbulēns
z
Paklau, Tu te mums kaut kāds ASV interešu lobētājs, Tu te strādā pret Latviju? Ja esi Latvijas pilsonis, Tev man tikai jāpiekrīt, protams, ja neesi kaut kāds ārvalstnieks, kuram jo vājāka Latvija, jo labāk!
  • 2
  • 2
zvirbulēns
z
Krievijai mums (Valsts varai) skaidri un publiski jāsaka: ASV mums tāds pats draugs kā Krievija, maksājiet Latvijai zeltā, un Latvija nejauksies jūsu spēlē, būs neintrāla valsts, kā Zviedrija. Ja jums ir kāda vajadzība no Latvijas starptautiskos saietos, maksājiet Latvijai zeltā, un mēs jūsu velmes sapratīsim, paudīsim atbalstu, ja ne citādi, tad klusējot! Es Tev, medniek, vēlreiz saku, Latvijai ir jāpārdod ģeopolitiskās intereses gribētājiem, vai tā ASV, Izrēla, Krievija, Zviedrija, nav starpība!
  • 2
  • 2
mednieks
m
putneli, es bez tava atbalsta kaut kaa iztiksu, Trumenam cetrdesmit piektajaa gruutaak gaaja. bet vai tu bez maneejaa iztiksi?
  • 1
  • 3
mednieks
m
nu, putneli, tu piesleedzi diplomaatus. kaadu piedaavaajumu tavs veestnieks, putneli, noliks man, ASV prezidentam, uz galda? ja tavs veestnieks, putneli, saaks civinaat par reketa maksaajumiem, tad saruna, putneli, ar to pasu buus beigusies. putneli, varbuut tomeer atziisti, ka esi iespiiteejies un civini tikai taapeec, ka principa peec nevari beigt? es domaaju, beigt civinaasanu :D
  • 1
  • 2
mednieks
m
bet luudzu, putneli, uzsaac sarunas ar Krieviju. Latvijai ir taadu sarunu pieredze no 1940. gada, kad pat visu PSRS prasiibu bezierunu izpilde neglaaba Latviju no okupaacijas, aneksijas un sovjetizaacijas. man, putneli, buus drusku nepatiikami, jo es negribu otro auksto karu, bet tev, putneli, taadas sarunas beigsies letaali. ja gribi, putneli, izspeeleesim arii siis sarunas ar Krieviju. taatad es esmu Puukjins un tu, putneli, esi no rietumiem izoleetas Latvijas galva. un tagad, putneli, ko juus tur manus tautiesus diskrimineejat?
  • 1
  • 3
mednieks
m
vispaar jau, putneli, taads termins maksaat par geopolitisko izedviigumu neeksistee un neviens nevienam taa nekad nav maksaajis. taapat kaa lielaakais un stipraakais nekad nav maksaajis mazaakajaim. putneli, tu esi no tiem spiitiigajiem civinaataajiem, kas vienreiz sacivinaajusi dumiibas un nevar no taam atteikties?
  • 1
  • 3
zvirbulēns
z
Ja Latvijas Vara strādātu, ja šai lietais pieslēgtu visus diplomātus, kurus nodokļu maksātājs uztur biezā slānī, ja to teiktu Vara, tad, agri vai vēlu, ASV maksātu, līgums tiktu noslēgts! Visām lietām jāpieiet inovatīvi, arī šīm, Latvijai jāveido sava politika, nevis jāatgremo ASV, kura par to i nemaksā, ja ASV grib kādu atbalstu no Latvijas, tai jāmaksā zeltā! Un ne savādāk!
  • 2
  • 3
mednieks
m
ar tiem aicinaajumiem pamest, putneli, uzmaniigaak. juus gan piedalaaties dazaas starptautiskaas misijaas, kas ir labi n pozitiivi, bet nav taa, ka mani 400 miljoni amerikaanju nevar bez juusu kontingenta misijas riikot. tu, putneli, par savu valsti padomaa. jums, putneli, ir nelojaala piektaa kolonna un paaugstinaati agresiivs kaiminsh austrumos. un tagad, putneli, iedomaajies, ka mees jums ljaujam aiziet no NATO, uzliekam embargo un dzelzs aizkaru kaa vecajos laikos un es veel Puukjinu Vovam naakamajaa tiksanaas reizee ieminos, ka musu intereses beidzas ar Lietuvas ziemelju robezu un mani principaa nerausta, kas notiek augstaak, lai gan paaraak atklaati cuukoties, protams, nevajag. kaa tev, putneli, patiik saads variants?
  • 2
  • 2
mednieks
m
ugu, putneli. tu, putneli, noorganizee antiamerikaaniskaa naida kampanju kaadaa aviiziitee, piemeeram, NRA. bet manos statos, putneli, tavu NRA neviens nelasa. taalaak ko, putneli? liigumam, putneli, nav prieksmeta. gan taapeec, putneli, ka nav taadas prakses, gan, putneli, arii taapeec, ka "liigums", putneli, apziimee divu pusu vienosanos, kas izdeviiga abaam. taatad, putneli, kaads man labums no taa, ka es tev, putneli, maksaaju par neko? un kaa es, putneli, so jautaajumu vispaar iesniegsu kongresaa, nemaz nerunaajot par meeginaajumu izdabuut to cauri kongresam? putneli, tu palasi vecaas padomju aviizes, ne taadus vien virsrakstus ieraudziisi. vai tas, putneli, noziimee, ka toreizeejie ASV prezidenti uz celjiem raapoja pie Breznjeva un soliijaas dariit visu, lai tik Pravda vairs negaanaas?
  • 2
  • 3
zvirbulēns
z
Iedomājies virsrakstus plašsaziņās līdzekļos: Latvija atsalst pret ASV Valsts prezidents kritisks par ASV godprātību ASV atsakās maksāt par ģēopolitisko izdevīgumu Latvijas ārlietu ministrs: Klintonei ausīs korķi Dombrovskis aicina ASV būt partneriem de facto Āboltiņa: ASV jāmaina nostāja, vai jāpamet Latviju
  • 5
  • 5
zvirbulēns
z
Viss vieglāk piespiest būtu skaļi prasīt un kritizēt par neizpratni, atklātu publisku sarunu, ka AS ir jāmaksā, ka sis jautajums ir iespējami ātri jāsakārto! Ja ignorē, tad jāuzsāk sarunas ar Krieviju, jāpiedāvā šiem maksāt, ja ASV nemaksās, un notici man, ASV sāks maksāt, mēs te viņiem zelta pleķītis!
  • 2
  • 5
aha
a
saimniece paglaudīja kvekšķi - kārtīgi rej - tā turēt!
zuze
z
Latvijas kvekšķi patiešām ir nejauki: paši sevi aprej!
  • 3
  • 2
aha
a
neraudi ,ieteikum - apgrauzti kungu klingeri garantēji-pakvekšķi stiprāk
  • 3
  • 3
ieteikums
i
ja gribi ieraudziit kvekskji, paskaties spogulii. cik zemu ir jaakriit lai rietu uz savu valsti? vai varbuut tu esi PSRS pilsonis, kam Latvija ir ienaidnieks?
  • 7
  • 6
viesturs
v
Vešņakovam derētu pamācīties, kādā tonī par Latviju jārunā.
Teodora
T
Viņai varētu kāds uzdāvināt ierakstu ar to amerikāņu filmiņu par veiksmes stāstu.
Teodora > jautātājam
T
Jūtubā tā īpaši neko neko nezog. Ja gribi speciāli veikalā dabūt, - nu, tad prasi veikalā, lai Tev tādu pārdod! Nosaukumu jau minēju.
  • 1
  • 0
jautaajiens
j
Teodora, lai gan paslaik ir paraadu kriize, es filmas nezogu, bet peerku veikalaa, taatad tomeer gribeesu zinaat nosaukumu.
  • 2
  • 4
Teodora> jautātājam
T
To, kuru Jūtubā var atrast ar nosaukumu: Great Latvia Success Story...
  • 5
  • 2
jautaajiens
j
kuru? ir daudz amerikaanju filmu par cilveekiem, kas uzdrosinaas un izdara.
  • 4
  • 3
>>>
&
KAM veiksmes stāsts ? No veiksmīgas valsts nebrauc prom .
@he
@
stulbais ierednīt, muti ciet, strādā, saņem savus 300 latiņus un ceri uz 120 latu pensiju
  • 2
  • 0
he!
h
Ko Tu vēl kavējies?!
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas