Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

KNAB "Daimler" kukuļdošanas skandālā sāk resorisko pārbaudi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jauns skandāls??
j
atrasts rusdelfi pie raksta par Daimler: Boris, 26.03.2010 17:40 На очереди стоит уже следующий скандал. Полиция Мюнхена провела обыски в офисах частной компании «Гизеке & Девриент» (Giesecke & Devrient), которая обвинена в коррупции и даче взяток иностранным государственным чиновникам. Если кто не в курсе,эта фирма печатала наши паспорта и латы. Pameklējot google par Giesecke & Devrient, izpeld šādi fakti: Neue Spur in der Korruptionsaffäre 25.03.2010, 18:18 Nicht nur Ferrostaal, auch Giesecke & Devrient hat jetzt Besuch von Ermittlern bekommen. Es geht um Millionen. Die Korruptionsaffäre bei Ferrostaal soll auch das Unternehmen Giesecke & Devrient betreffen, das den Euro und viele andere Banknoten druckt. Ferrostaal soll mit Schmiergeldzahlungen in Asien Aufträge für die in München ansässige Gelddruckerei besorgt haben. - Giesecke & Devrient serves many corrupt rogue regimes.... (By Marvin Welsh) - "Runa bija par to, ka jāveic pasūtījums naudas izgatavošanai. Projekta sagatavošanā piedalījās arī jau pieminētais Ādolfs Sadauskis, tagad pazīstams uzņēmējs, kurš tirgojas ar "Mercedes" automašīnām. Viņš bija viens no starpniekiem mūsu sarunās ar vācu kompāniju "Giesecke & Devrient", kuru izvēlējāmies kā vispieņemamāko." (Māris Gailis " Varas tehnoloģija ", Rīga, Jumava, 1997, 63.- 65. lpp.) - sūdzība par firmu iepirkuma konkursā: "Iesniedzējs – Bundesdruckerei International Services GmbH – 2006.gada 21.martā iesniedza iesniegumu par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes rīkoto konkursu “Eiropas Savienības un starptautiskajām prasībām atbilstošu pasu un ceļošanas dokumentu iepirkums” (id.Nr. LR IeM PMLP 2005/62), savukārt 2006.gada 18.aprīlī iesniedzējs iesniedza sūdzības papildinājumus, kas būtiski papildināja sākotnējo sūdzības priekšmetu. 2006.gada 21.marta sūdzībā sūdzības iesniedzējs norādīja, ka par konkursa uzvarētāju tika atzīta Giesecke & Devrient GmbH ar piedāvāto līgumcenu EUR 15 323 600, savukārt Giesecke & Devrient GmbH piedāvājumā kā piedāvātā līgumcena tika norādīta cena, kas ir par EUR 100 000 augstāka kā tā, kas norādīta konkursa noslēguma protokolā. Iesniedzējs norāda, ka pieļauts vienlīdzības principa pārkāpums, jo iesniedzējam netika dota iespēja samazināt piedāvāto cenu līdzīgu kā pretendentam Giesecke & Devrient GmbH. (Iepirkumu uzraudzības birojs Sūdzību izskatīšanas komisija L Ē M U M S Rīgā, 2006.gada 21.aprīlī Nr.4-1.2/06-63/1)
pieslēdziet KNABam internetu!
p
kāpēc Ivars Zarumba vēl nav apcietināts?? 2001. g. 20. martā Šovasar Rīgas ielās kursēs jauni "Neoplan Polska" autobusi . LETA/Tvnet.lv 32 jaunie "Neoplan Polska" autobusi Rīgai tiks piegādāti jūlijā un augustā, bet pirmais no tiem, iespējams, tiks prezentēts jau maijā, kad Latvijā viesosies Polijas prezidents, - šādu informāciju šodien žurnālistiem sniedza Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba. 6.martā Rīgas dome atļāva pašvaldības autobusu parkiem "Imanta" un "Tālava" ieķīlāt piegādātos, bet neapmaksātos pasažieru autobusus līdz to pilnai apmaksai. Tāds lēmums bija nepieciešams, jo Rīgas dome ir piešķīrusi no pilsētas budžeta tikai daļu autobusu iegādei nepieciešamās summas, pārējā summa septiņu gadu laikā būs jānomaksā pašiem uzņēmumiem. Zarumba pastāstīja, ka šogad piegādājamie autobusi maksā ap 7 miljoniem eiro. Tuvāko piecu gadu laikā Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumi saņems 148 "Neoplan Polska" un 75 "Mercedes Benz" autobusus. Satiksmes departamenta direktors uzsvēra, ka pirkšanas līgumā ir iekļauta prasība par autobusu sertifikāciju atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, kas Latvijā ir spēkā kopš šā gada 15.janvāra. Atgādinām, ka šā gada janvārī Rīgas domes rīkotajā izsolē par autobusu piegādi sabiedriskā transporta vajadzībām par uzvarētājām tika atzītas firmas "Ikarus Special Coach Factory", "Neoplan Polska" un "Mercedes Benz". Izsoles pirmajā grupā notika sacensība par 58 jaunu midibusu piegādi. Sešu pretendentu konkurencē tiesības uz šo pasūtījumu ieguva "Ikarus". Otrajā izsoles grupā notika sacensība par 68 jaunu 12 metrus garu autobusu, 72 jaunu 15 metrus garu autobusu un 87 jaunu 18 metrus garu savienoto autobusu piegādi. Astoņu pretendentu konkurencē "Neoplan" ieguva tiesības slēgt līgumu par 65% autobusu piegādi pirmajā gadā, bet "Mercedes Benz" - par 35% autobusu piegādi pirmajā gadā. Nosakot izsoles uzvarētājus, tika ņemta vērā cena, ekspluatācijas izmaksas, kā arī servisa līmeņa nodrošinājums pasažieriem. Visiem jaunajiem "Neoplan Polska" autobusiem, piemēram, ir zemie pakāpieni, kas atvieglo iekāpšanu tajos arī invalīdiem, kas pārvietojas braucamkrēslos, un gados veciem cilvēkiem. Šā gada pilsētas budžeta investīciju programmā autobusu iegādei ir atvēlēti 1,85 miljoni latu.
veletajs
v
Nu Andris Berzins ir slipets tips. Izliekas par godigu, bet....vienmer klusee par visam nelikumibam, tapec, ka pats tajas dabu treknu kumosu.
Politiskaa atbildiba
P
Varu deret, ka Vilnitis beigas nozumes visus galus udenii, jo bus sanemis attiecigu komandu no sefa!
Jukums
J
Viss kas jāizdara ir japieprasa no autobusu ražotājiem datus kam un cik deva, kādos kontos un uz kādiem vārdiem ieskaitīja. Un jānotiesā ar visbargāko iepējamo sodu, protams. Ja pat to vēl tagad nevar, kad praktiski visa informācija tiek pasniegta uz paplātes un ir tik acīmredzama, ka noliegt neko vairs nav iespējams, tad prokuratūras un tiesu sistēmas pastāvēšanai pašreizējā veidā praktiski nav jēgas.
diskobumba
d
bet cik daudz dienas knab vajadzīgs, lai ierosinātu parbaudi??? Vispirms jāpakonsltējas ar savu partiju jumtu?
lūriķis
l
Vispār jau būtu interesanti uzzināt,kādas ir izstrādājuma-autobusa ražotāja cenas,cik nopelnīja starpnieki un cik beigās samaksāja pircējs.Pēc tam jau varētu skatīties uz personālijām.
ZT
Z
Lieta ir starptautiski nopietna,ja neatradīsim risinājumu citas valstis mums vairs neuzticēsies.Latvija var palikt zaudētājos, kā morāli tā materiāli.
volk tambovskij
v
pie taa vainiigi muusu pašmaaju ģejaķeļi , vienkaarši nolobeejot saeimaa kaadu kurš nepaartraukti ziedo peerkamajaam partijaam unir attaals rads vai draugs kaadai no muusu augsti staavošajiem , tas pats jau bija ar degvielas iegaadi policijai un zemnieku saimnieciibaam , kuru vareeja iegaadaaties tikau=i pielen=mtaas uzpildes stacijaas , kuraas paardeva apšaubaamas kvalitaates degvielu , iespeejams no nelikumiigajiem uzrbumiem naftas vadaa , viens taads darbonis bija deputaats O.Griigs , kurš savaa lauki=u iipašumaa bija ieriikojis nelegaalu urbumu un zadzis degvielu tonnaam , kur tad viņš to lika neba uz ielas tirgoja kannaas kaa perestroikas laikos...
Ojars
O
Cik isteniba samaksaja Hyundai, lai Policija masveidaa noperk firmas drankigo razojumu? Par ES naudu...?!?
šakalis
š
protams ka ļaudiim jaazina tie partiju īpašnieki , kuri piedaliijušies valsts nozagšanā iesaistot šajaa procesaa savas noziedziigās partijas , citaadi taas turpmaak nedriikst saukt ...ja noziedziigaas darbiibas tiek pieraadiitas , KNABa pienaakums buutu panaakt šo partiju aizliegšanu un likvidaaciju arii peec taa sauktaa nozieguma fakta izdariišanas noilguma. Ja tas taa nenotiek , tad atliek konstateet , ka KNABs darbojas noziedziigo grupeejumu interesees
amnēzija
a
До того как в 2003 году было создано предприятие Rīgas Satiksme, закупками общественного транспорта для латвийской столицы занималась непосредственно Рижская дума. Автобусы покупал Департамент транспорта, который с 1997 по 2008 год возглавлял Ивар Зарумба. Санкции на покупку транспорта выдавал Комитет транспорта и сообщения, который с 1997 года по март 2001 года возглавляла Линда Балтиня (сейчас член ЛПП/ЛЦ). С 2001 по 2005 год им руководил Гунтар Пилсумс, связаться с которым вчера не удалось. Линда Балтиня, ныне руководящая рижским магазином Tirgus galerija, вчера сказала Бизнес&Балтии, что не очень хорошо помнит заказы конца 1990-х — начала 2000-х годов. "Я впервые об этом слышу", — заявила она в ответ на вопрос о взятках, упомянутых в документах Минюста США. На вопрос, получала ли она взятки, экс-глава транспортного комитета ответила: "Да вы что? Вы вообще отвечаете за свои слова? Вообще, надо помнить, что в 2001 году дума менялась. Конкурс был в один период, а оплата была уже при совсем другом составе думы", — ответила г-жа Балтиня. (no Бизнес&Балтия)
Jukums
J
Liekas, paši korumpanti jūtas pat tādi kā nedaudz izbrīnījušies, ka kāds var uzdrošināties traucēt viņiem to joprojām turpināt. Tik ļoti šī pretīgā sērga ir iesēdusies varas struktūrās.
Saule
S
Godīgi sakot, jau pretīgi sāk palikt lasot un saprotot kā esam kāsti, krāpti un kā daži ir iedzīvojušies uz mūsu rēķina. Skumji un nožēlojami. Vēl skumjāk ir par to, ka realitātē neviens netaps sodīts. www.atputasbazes.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas