Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Koalīcija atbalsta priekšlikumus par PVN viesnīcām un presei; citus ierosinājumus neatbalsta

Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē panākta vienošanās samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi viesnīcām un tūrisma mītnēm, kā arī pagarināt periodu, kas paredz 10% PVN likmi presei. Citus priekšlikumus koalīcijas padome saistībā ar PVN nav atbalstījusi. Parasti vairāk nekā stundu ilgā Koalīciju sadarbības padomes sēde pirmdien bija salīdzinoši īsa. Tā bija pirmā pēc Tautas partijas lēmuma pamest valdību.

Šoreiz uz to bija ieradies arī kultūras ministrs Ints Dālderis, kurš attiecās pamest valdību un nolēmis izstāties no TP, parasti viņš reti apmeklēja koalīcijas sanāksmes.

Kopumā deputāti grozījumiem likumā Par pievienotās vērtības nodokli bija iesnieguši 13 priekšlikumus, liecina aģentūras LETA informācija. Deputāts Kārlis Leiškalns (TP) rosina noteikt, ka recepšu medikamentiem vispār nebūtu jāmaksā PVN, Oskars Kastēns (LPP/LC) savukārt rosina samazināto likmi 10% apmērā piemērot pakalpojumiem kafejnīcās un restorānos, bet apvienības Saskaņas centrs frakcija iesniegusi priekšlikumu recepšu medikamentiem piemērot 5% PVN likmi.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uz jautājumu, ka plāno nodrošināt, lai ar opozīcijas vairākumu atbalstu netiek pieņemti pārējie likuma grozījumu priekšlikumi, atbildēja, ka runās ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas