Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Koalīcija neatbalstīs LRA ierosinājumu prasīt Ašeradena demisiju

Koalīcijas partneri neatbalstīs Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas rosināto ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (Vienotība) demisijas pieprasījumu.

Zaļo un zemnieku savienība kā koalīcijas partija neatbalstīs un balsos pret šo ierosinājumu, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka pēc iedzīvotāju paustā satraukuma par elektroenerģijas rēķinu pieaugumu ZZS frakcijā bija saruna ar Ašeradenu, kurā ministrs iezīmēja risinājumu šai situācijai. Tāpat arī lauksaimniekus pārstāvošās biedrība Zemnieku saeima paziņojusi, ka vairs nevēlas prasīt Ašeradena demisiju, uzsvēra politiķis.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka politiskais spēks pagājušajā nedēļā uzklausīja Ašeradenu, kurš izklāstīja savu redzējumu par risinājumu OIK problēmām. Politiķis norādīja, ka viņš neatbalsta Ašeradena demisijas pieprasījumu.

LRA pēc tikšanās ar Ašeradenu un viņa risinājumu uzklausīšanas attiecībā uz elektroenerģijas rēķinu samazināšanu nolēmusi tomēr virzīt parlamentā pieprasījumu par ministra demisiju. Kā aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā, ceturtdien attiecīgais pieprasījums iesniegts Saeimas Prezidijā.

Ekonomikas ministra risinājumi elektrības rēķinu samazināšanai, kas tika prezentēti tikšanās laikā ar LRA frakciju, faktiski ietvēra maksājumu sloga pārnešanu no dažiem lielajiem enerģijas patērētājiem uz visiem citiem - tūkstošiem mazo un vidējo uzņēmumu, kā arī iedzīvotājiem, kas tagad maksā būtiski lielākus elektroenerģijas rēķinus, norāda LRA pārstāvji.

Top komentāri

OIK nelietību ievārīja Emsis
O
Nelietīgo OIK sistēmu, kas ik gadus Latvijas iedzīvotājus un uzņēmējus apzog par 250 miljoniem euro, ievārīja Emsis. Bet atļaujas visvairāk dalīja Vienotības ģenerālsekretārs Kampars un Paristu priekšnieks Pavļuts. Šitais vienkārši grib vēl vairāk sabiedrībai piederošas naudas pasviest nelietīgajiem OIK zagļiem.
noslēpuma atslēga
n
Vienotība padalījās ar sazagto.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas