Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koalīcija plāno vienoties par kritējiem Valsts prezidenta amata kandidātiem

Valdošās koalīcijas partijas plāno kopīgi apspriest kandidatūras Valsts prezidenta amatam, kā arī vienoties par noteiktiem kritērijiem kandidātiem.

Nacionālās apvienības (NA) politiķis Jānis Eglīts žurnālistiem pastāstīja, ka NA šodien iknedēļas koalīcijas partiju sanāksmē mudināja politiķus laicīgi sākt diskusijas par prezidenta amata kandidātiem un noteiktiem kritērijiem, ņemot vērā arī sabiedrības viedokli.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība) norādīja, ka pēc trīs nedēļām koalīcija atgriezīsies pie šī jautājuma, jo vispirms tas jāizrunā frakcijās. Kariņš norādīja, ka politiķiem varētu būt vēlme nonākt līdz vienam kandidātam, taču tas neesot galvenais mērķis.

Eglīts piebilda, ka šī diskusija būtu jāsāk iespējami laicīgāk, tomēr pirmajā reizē netika gaidīti jau konkrētu prezidenta amata kandidātu vārdi.

Arī pārējie politiķi apliecināja, ka šodien konkrēti kandidātu vārdi nav apspriesti.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara beigās.

 

Top komentāri

tauta
t
Kāpēc citās ES valstīs prezidenta vēlēšanās piedalās vairāki prezidenta kandidāti /kaut vai visas partijas virza savus kandidātus/ , Tikai balsošanā ,noskaidrojas, kurš pirmais izbalsots, tad, pēc kādas stundas , seko nākošais balsojums, utt, līdz paliek visvairāk balsu ieguvušais . Bet Latvijā vienotība grib diktēt visur un visus ,bīdot savus noteikumus, uzspiežot savu kandidātu . Arī Krievijā , tāpat kā tagad kariņš, visos laikos un joprojām bīda to vienīgo BREžņevu ,tagad putinu Kariņam ,laikam, savas galvas nav, ja visu kopē,ko un kā dara krievijā
Scorseze
S
Ja kādam vēl nav skaidrs, ko šie nelieši ir izdarijuši ar Latviju, paklausieties ko saka mūsu bijušais iekšlietu ministrs un iekšlietu ministra padomnieks šobrīd, pēc viņa teiktā Latvijā augstākā vara pieder ASV vēstniecībai: https://xtv.lv/rigatv24/video/38VNwgwDNPo-24_01_2019_preses_klubs_1_dala Skaties pēc skaitītāja (11:38)
Scorseze
S
Īsti PSRS garā, politbirojs izraudzīs ģenerālsekretāru:):):) Domāju, ka viens no kritērijiem būs obligāta ASv vēstniecības piekrišana kandidāta izvēlē:):):):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas