Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Koķe iestājas par Latvijas vēsturi kā atsevišķu mācību priekšmetu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antiņš
A
Saldās skaņās tīta liekulība un meli. Vēstures mācību priekšmetu valdība ar IZM piekrišanu taču ir ierindojusi tikai OTRĀS ŠĶIRAS priekšmetu rindā. Prioritāte mācību līdzekļu nodrošinājumā un modernizācijā taču ir EKSAKTAJIEM PRIEKŠMETIEM.Visus gadus,arī tagad vispirms ir jaunie standarti un pēc tam ar krietnu novēlošanos seko mācību līdzekļi,gaužām pieticīgi.Vienā publiskā runā ministre norādīja,ka skolotājam lielāka uzmanība jāpievērš nevis standarta prasību izpildei,bet gan in dividuālajam darbam ar skolēnu.Bet ministrijas izstrādātās individuālā darba normas ir tiešām fenomenālas - ja skolotājam klasē ir paredzēta viena mācību stunda nedēļā,tad individuālajam darbam tiek apmaksātas - 6 minūtes!!! uzklasi nedēļā. Tas praktiski būtu tā - ienākt skolotājam klasē,sasveicināties,atzīmēt atnākušos un uz redzēšanos.Tā saucamie vecie skolotāji neskatījās pulkstenī un strādāja,cik vajadzēja skolēniem/ne izglītojamajiem-šis bezpersoniskais,tukšais jēdziens - jaunievedums vislabāk parāda ministrijas garīgo tukšumu/.Jaunie nebūs tādi muļķi.Ministre cenšas pacelt savu reitingu,izmantojot Latvijas vēstures priekšmetu.Kāpēc nemācīt atsevišķi Latvijas ģeogrāfiju !!!.Patriotismu tāpat kā demokrātiskas pamatvērtības NEVAR IEMĀCĪT NO GRĀMATĀM, - tās ir JĀIEDZĪVINA.Vislabākais piemērs ieiet mūžigi Latvijas vēsturē kā pozitīvas rīcības paraugs būtu visai publiskās varas elitei līdz 2012.g.31.decembrim piekrist saņemt tikai minimālo algu.Tas tiešām būtu īsteni patriotiski,lai bezdarbnieku bērniem nav nedēļām jāpārtiek no makaroniem un putraimiem,Nu,lūdzu, sāciet ar sevi,ministres kundze!!!
AL
A
Latvijas vēsturei obligāti jābūt atsevišķam priekšmetam un lietas jāsauc savos vārdos. Un sakarīgi jāizskaidro, kas ir kolonisti, okupanti un kuri ir pārkrievojušies valsts nodevēji. Un kāpēc mēs esam, kur esam.
prahtweeders
p
Nu redzi,replika,lūk kas notiek kad nemācās vēsturi.Īriem ir četrus - piecus tūstošus gadu sena vēsture,tāpat kā ciltīm no kurām cēlās latvieši.6. - 8.gadsimtā tieši Īrijas klosteros saglabātās kultūras vērtības kļuva par pamatu jaunajai Eiropas kristīgajai civilizācijai.Mūsu lāčplēši tobrīd mācēja vien vicināt importētus zobentiņus no dažus metrus augstiem baļķu guļbūves tornīšiem.Bez tam,senākā un galvenā īru tautas tradīcija vismaz pāris tūkstošus gadu ir laiku pa laikam iztriekt no savas zemes svešiniekus.Atšķirībā no mums,savu vēsturi viņu bērni mācās.
DaB
D
Vai pati zin Latvijas vēsturi???????
replika
r
Īrijai ir "ļoti" gara vēsture. Aš kopš 1920. gada.
Šampiņons
Š
Vai nav pienācis Tev laiks padomāt par darbu Īrijā?
Ls 5..10 :))
L
būtu beigusi vienreiz kult tukšus salmus..un vākusies tālāk no acīm!!!Riebjas jau pat paskatīties uz šo liekuli!!!..''klāsta'' te ''baigās gudrības''..Katrā neatkarīgā valstī savas valsts vēsture protams ka jāmāca skolā!!! un lai tiktu pie šīs ģeniālās domas nav jārīko n-tie semināri..konferences..un jāuztur 100 ''padomnieki''!!!..Koķe ja Jums būtu kaut kripatiņas pašcieņas..sirdzapziņas Jūs jau sen būtu demisionējusi(precīzāk=jūs esat ''politisks līķis''jau sen!!!!)..Piezīdusies kā dēle..pie krēsla!!!
homo soveticus
h
Tad jau mēs arī varēsim lietot vecās padomju laika mācību grāmatas, sanāks naudas ekonomija šajos dižķibeles laikos! Žetons zlotam!
otra puse
o
PIlnīgi absurds ir arguments par patriotismu. To var tāpat ielikt arī kopējā vēstures kursā - tikai salīdzinot ar citām Eiropas tautu likteņiem var redzēt un izprast mūsējā unikalitāti. Dīvaini, ka nedzird protestus pret šo populistisko morāli bankrotējušas ministres ideju.
zvirbulēns
z
Nu vienreiz atskanējusi saprāta balss, un tas priecē!
kā tik zagļiem sāk
k
tā velk laukā nacpartidiotismu ......... ar visiem pričendaliem ( politvēstures, okupācijas seku aprēķināšanu un valodas čakarēšanu ) - - veselus pulkus partijnieku, kas neko darīt ne prot, ne grib, var pie cietām algām noformēt un tautiskos PSRS karogu, ordeņu dalīšanas, demonstrāciju, politinformāciju un DZELZS AIZKARA mīlētāju pulkus pariet un pagaudot palaist ! Ideālā variantā - ar aizrējējiem starptautiskās organizācijās - muļķu zeme, tas vēl ir maigi teikts.
BĒRNI
B
citēju -----"ir svarīgi ikvienam cilvēkam, īpaši, jauniešiem, "izprast un apzināties to vērtību, ko nozīmē piederība savai zemei, jo tā dod stabilu pamatu, un vēstures mācīšana, humanitārie priekšmeti ir tie, kas ļauj cilvēkam izprast to vērtību, kas ir piederība savai zemei un valstij". NU TAD MINISTRE SAUCAMĀ PAKLAUSIES KO TEIKŠU ES: MANS BĒRNS UN VIŅA DRAUGI UN STARP CITU ĻOTI DAUDZI JAUNIEŠI JAU IZPROT TO VĒRTĪBU KAS IR PIEDERĪBA SAVAI VALSTIJ UN TĀ PĒCJAUTĀ TEV: 1. PAR KURU VALSTI TU RUNĀ ? ; 2. VAI PĀRDOŠANU VERDZĪBĀ UN UN TĀ PILNĪGĀ IZNĪCĪBA IR ŠĪS SAUCAMĀS VALSTS STABILITĀTE; 3.MUMS INTERESĒ TO VALSTU VĒSTURE KURĀS TAISĀMIES SAVU DZĪVI VEIDOT A ŠITO VĒSTURI VARĒS MĀCĪT PALIKUŠĀS "ELITES"-LASI KLIĶES BĒRNIEM. PĒDĒJAIS - PIRMS NĀKOŠREIZ KAUT KO MULDI NEDĒĻU PADZĪVO AR 10 LATIEM UZ DVĒSELES, VARBŪT KAUT KĀDA PAGAISMĪBA NĀKS, DA KAUT MAZLIET
ieva
i
hahaha. doma jau skaista kā pati spīdola, tikai kurš mācīs - atlaistie mācībspēki vai aizgājušie skolotāji-pensionāri? vai neesošie jaunie, kurus skolotāja "prestižs" (lasīt cēlais darbs teju bez atalgojuma) nu jau vairs ne tikai nevilina, bet pat atbaida? hm. var redzēt, ka minisri skolās sen nav māvijušies un lāga nevienu arī nav redzējuši. runas par skolotāju pārprodukciju mūsu valstī šķiet smieklīgas ikvienam, kas pēdējos gados mācījies kādā izglītības iestādē, kurā pusgadu nav notikušas stundas kādā priekšmetā skolotāja neesamības dēļ, vai kur skolotāja aiziešanas gadijumā cii skolotāji uzņemas oficiāli neatļautas papildu stundas, strādājot trešo slodzi. nezinu, vai jēga mācīt tādas valst vēsturi, kas, škiet, tūlīt iznīks.
borcinsh
b
...no ta bija jau seen jasaakt !!!
Maris
M
Piekrītu mērglim! Antiokupācijas cīņa nerims nekad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas