Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Koķe: nākotnē nauda skolēniem sekos līdz pat skolai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ieva
i
tas izklausās tik slimi - nauda seko skolēnam, nauda seko skolēnam līdz skolai.. kas būs tālāk - nauda seko skolēnam līdz skolai un tālāk līdz solam? nauda seko skolēnam līdz skolai un tālāk līdz solam un arī vakarā uz mājām ?
Dolārs
D
Ko jūs par tām algām kladziniet?! Varētu domāt, ka skolotāju algas ir vienīgā izdevumu pozīcija. Algas visiem maksā pēc norādem tik un tik par slodzi. Miers un bērziņš! Bez algām ir vēl metodiskie materiāli, skolas apkure, skolas remonts, saimnieciskais personāls, datori, bibliotēka u.tt., u.tjpr. Tas arī ir jāapmaksā no šiem vaučeriem. Skola kļūst kā atsevišķs uzņēmums, kam jāpiedāvā ne tikai labāki skolotāji, bet arī labi apstākļi, lai iegūtu vairāk klientu (t.i. skolnieku).
x
x
Satversme tada principa nav ka visiem jamaksa vienadi! Tads princips bija Padomju konstitucija. Kas labak strada tam jamaksa vairak!
IVANOVS
I
Citās skolās ir pa 40-45 skolēni ,bet skolotāji saņēma tādu pat algu kur 200 un vairāk skolēnu,ja kas nepatīk ,varat braukt deputātiem dziesmas dziedāt ,viņiem tas patīk.
Skolotājs...
S
Koķe...! Kur palika Gruškevica solītā nauda ES stipendijām- neprioritāro priekšmetu skolotājiem-piemēram vēstures, ģeogrāfijas, kultūras vēstures u.c. ???
Skolotājs...
S
Jā ,... jau tagad nauda seko skolēnam pieklīdusi Jūrmalas izglītības pārvaldei. Dala kā vēlas, kam vēlas. Tā aiz bailēm neko neoptimizēja skolu tīklā. Nauda seko pārvaldei.
jautrais
j
..... kurš vēl tic Koķei, lai nākošās vēlēšanās izvēl izglītības sistēmas grāvēju.....
Exxlib
E
Ja lauku pamatskolā ir 100 skolēnu, tad izdalot tos pa 9 klasēm ir 11 klasē - t.i. gandrīz normāls cipars
Dolārs
D
Manuprāt, ļoti laba ideja. Reti kaut kas jēdzīgs nāk no IzM puses, tāpēc jo īpaši priecē. Tur gan ir savas vājās vietas. Pirmkārt, problēma būs ar lielajām pilsētām, kur ir skaidri līderi starp labajām skolām- tur ar tiem vaučeriem vecāki stāvēs milzīgs pūlis ik gadu. Otrkārt, mazās skolas varētu palikt vispār bešā. Lai gan viņi rakstā apgalvo, ka novadu vadība viņiem paredzēto naudu var neveiksmīgi iztērēt citur (un to arī dara šobrīd), tomēr būs (un ir) skolas, kuras nevar izvilkt tikai ar šo vaučeru naudu. Un ja novadi nepiešķirs papildus līdzekļus... Un tas nav saistīts ar kvalitāti, bet gan tīri ģeogrāfiskas un demogrāfiskas dabas problēma.
Exxlib
E
to IVANOVS 08:34 Visas skolas kur mazāk par 100 skolēniem -slēgt ciet un būs ekonomija. ______ Tikai pietrūkst viens vārds PILSĒTĀS
zvirbulēns
z
Man šķiet, ka godīgāk būtu, ja mums būtu maksas izglītība, paradokss, bet fakts.
IVANOVS
I
Visas skolas kur mazāk par 100 skolēniem -slēgt ciet un būs ekonomija.
zvirbulēns
z
Te ir broblēmas ar Satversmē noteikto principu ievērošanu. Ja visiem skolotājiem ir vienādas prasības no valsts puses, tad atalgojumam arī jābūt vienādam. Citādi ir privātās skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas