Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Koķi virzīs par valdības pārstāvi Rīgas Ekonomikas augstskolas valdē

Bijušo izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi (Zaļo un zemnieku savienība) plāno virzīt kā Latvijas valdības pārstāvi Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) valdē. Par Koķes kandidatūru otrdien lems valdība.Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Koķes kandidatūru pamatojusi ar viņas ieguldījumu, zināšanām un kompetenci, darbojoties augstskolas juridiskā statusa sakārtošanā, kā arī 2002.

gada līguma nosacījumu īstenošanā.REA izveidota saskaņā ar 1993.gadā noslēgto līgumu starp Latvijas valdību un Stokholmas Ekonomikas skolu. Augstskola sākotnēji darbojās kā bezpeļņas SIA, kurā 51% kapitāla daļu piederēja zviedriem, bet 49% - Latvijas valstij. Taču saskaņā ar 2002.gadā noslēgto līgumu īpašumtiesības uz REA no 2010.gada 1.jūlija bija paredzēts nodot bezpeļņas organizācijai.Savukārt 2010.gadā noslēgtais saprašanās memorands paredz, ka augstskola tiek pārveidota par kapitālsabiedrību. REA pieder nodibinājumam, kura dibinātāji ir Stokholmas Ekonomikas augstskola (SSE), Latvijas Universitāte un REA absolventu asociācija.Nodibinājuma statūti paredz, ka viena no pārvaldes institūcijām ir valde, kurā savu pārstāvi izvirza arī Latvijas valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas