Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kokorevičs: Maksājumi par siltumu ir politiķiem izdevīga kārts

Vidēji ģimenes budžeta maksājums par siltumu patlaban ir nesamērīgi liels, taču tā ir arī politiķiem vislabāk izspēlējamā kārts, intervijā laikrakstam Diena norāda siltumapgādes uzņēmuma Dalkia Latvia vadītājs un biedrības _Latvijas attīstībai _pārstāvis Guntars Kokorevičs.

"Kamēr pārsvarā siltumapgādes uzņēmumi joprojām ir pašvaldību uzņēmumi, tas kaitē siltumapgādei kopumā. Tā iemesla dēļ, ka pašvaldības, protams, skatās uz šo funkciju kā sociālu funkciju. Viņi rīkojas ar vieglu roku. Ja pašvaldības siltuma uzņēmums iedzīvotāju nemaksāšanas dēļ tuvosies maksātnespējai, tad gan jau pašvaldība atradīs savā budžetā līdzekļus, kurus injicēt uzņēmumā, lai to turētu pie dzīvības," savu viedokli skaidro G.Kokorevičs.

Viņaprāt, tā vietā būtu aktīvi jāstrādā ar parādniekiem. "Tas nav nekas nereāls vai kosmisks. Parādus nedrīkst aizlaist. Ja parāds ir ilgāk par gadu, tas jau kļūst par problēmu. Ir ļoti daudz parādu, kas ir garāki par trim gadiem un vēl vairāk. Cilvēki it kā maksā, bet, ņemot vērā, cik siltuma rēķins ir liels, līdz parāda nodzēšanai ir faktiski neiespējami tikt."

"Īstenībā mēs nerunātu ne par OIK, ne par elektrības cenu, ne par siltuma rēķiniem tādā sakāpinātā tonī, ja pretī mums būtu normālas darba vietas, normāls atalgojums, uzņēmumi būtu rentabli un Latvijas valsts būtu pievilcīga investīcijām. Tad cilvēki nekur nebrauktu. Cilvēki šeit saņemtu algu, veidotos jaunas darba vietas un cilvēki vienkārši maksātu rēķinus," uzsver uzņēmējs.

Viņaprāt, vidēji ģimenes budžeta maksājums par siltumu patlaban ir nesamērīgi liels. Taču jārēķinās, ka tas nekad nebūs mazs.

"(..) Siltuma komponente politiķiem vienmēr ir vislabāk izspēlējamā kārts, bet mēs dzīvojam tur, kur mēs dzīvojam. Mēs ne tikai nedzīvojam Āfrikā, mēs nedzīvojam Eiropas Savienības siltākajā vietā. Mums atšķirībā no itāļiem ir vajadzīgas ziemas drēbes. Un mums ir jāmaksā par siltumu. Un pat pie viena algu līmeņa mūsu izdevumi būs augstāki tieši šī iemesla dēļ. Tāpēc siltuma komponente vienmēr būs jūtīga," norāda G.Kokorevičs.

"Esmu pēdējos gados iecienījis slaveno Viļa Krištopana teicienu, ka nav jāuztraucas par lieliem izdevumiem, ir jāuztraucas par maziem ienākumiem. Un tā ir tā mūsu lielākā nelaime. Mums ir jāstrādā pie šīs valsts kā pievilcīgas valsts investīcijām un pie šīs valsts kā pievilcīgas vietas saviem iedzīvotājiem. (..) Un kad mēs vienreiz to sapratīsim un pagriezīsim valsti pareizā virzienā, tad arī jautājums par siltuma rēķinu kļūs tikai par vienu mazu problēmu daudzu citu dzīvē risināmu problēmu klāstā. Pagaidām pensionāram vai zemu ienākumu cilvēkam šis ir ārkārtīgi būtisks jautājums," klāsta uzņēmējs.

Intervijā Dienai G.Kokorevičs arī skaidro, kādēļ iesaistījies biedrībā Latvijas attīstībai un vai kandidēs Saeimas vēlēšanās.

Pilnu interviju ar G.Kokoreviču laisiet 7.augusta laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas