Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kolāte: prasība tiesā pret Pabriku varbūt liks turpmāk politiķiem padomāt par savu sakāmo

Prasība tiesā pret aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) par viņa izteikumiem, nosaucot par 100 latiem strādājošos par muļķiem, varbūt liks turpmāk politiķiem nopietni padomāt par savu sakāmo, šādu viedokli pauda Latvijas Radio darbiniece Elīna Kolāte.

Kā ziņots, 4.martā pa pastu E.Kolāte Jūrmalas tiesai nosūtījusi prasību par goda un cieņas aizskaršanu pret aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) saistībā ar viņa izteikumiem, nosaucot par 100 latiem strādājošos par muļķiem, vēstīja LNT ziņas.

"Dažkārt medijos dzirdama darba devēju atziņa, ka darba vietas ir, taču neviens negrib strādāt par piedāvāto mazo algu. Tomēr es uzskatu, ka bezdarbība ir daudzkārt sliktāka par mazatalgotu darbu kaut vai tāpēc, ka cilvēks nesēž četrās sienās un sevi vismaz ar kaut ko nodarbina. Pabrika izteikums, nosaucot tos, kas strādā par 100 latiem mēnesī, par muļķiem, liek domāt, ka labāk būtu nestrādāt nemaz," stāstīja E.Kolāte.

Arī viņai mēneša ienākumi pēc nodokļu nomaksas ir zem 100 latiem. E.Kolāte atzina, ka šādu ienākumu dēļ viņai nākoties no daudz kā atteikties. "Ja ministrs, kas daudziem ir autoritāte, nosauc cilvēkus ar maziem ienākumiem par muļķiem, esmu aizskarta. Protams, katrs var sacīt, ka viņam vienalga, ko teicis kāds ministrs, bet ažiotāža ap šo izteikumu norāda, ka nav vienalga - visi, kas kaut cik interesējas par notikumiem valstī, zina par "muļķu lietu". Arī man nav vienalga, un patiesībā uzskatu, ka ministram kaut kādā mērā būtu jāpriecājas par sabiedrības, šajā gadījumā - manu aktivitāti," pauda E.Kolāte.

Viņas mērķis, iesniedzot prasību, nebija panākt, lai tagad tā rīkotos visi, jo tā ir katra paša personīga darīšana, vai viņš ir aizskarts un vai viņam ir vēlēšanas kādu kaut kur iesūdzēt. "Taču domāju, ka mans gadījums varētu daudzus iedrošināt. Potenciālajam prasības pieteicējam gan ir jārēķinās ar to, ka, piemēram, par prasības iesniegšanu ir jāmaksā 50 latu, kas cilvēkam, kas saņem 100 latu mēnesī, varētu sagādāt problēmas. Neatkarīgi no tā, kāds būs tiesas spriedums, es būšu apmierināta, jo šāds gadījums turpmāk liks politiķiem nopietni padomāt par savu sakāmo," teica E.Kolāte.

Kā ziņots, A.Pabriks laikrakstā Diena atzina, ka ir uz sevi dusmīgs, ka sarunā ar žurnālistiem zaudēja savaldību. "Tas nav attaisnojams nevienam, sevišķi politiķim," komentēja ministrs un piebilda: "Nekādā gadījumā tie, kas strādā par 100 vai 300 latiem, nav muļķi."

Viņš aicināja neapvainoties par viņa izteikumu, kas esot turklāt bijis izrauts no konteksta. "Kļūdu atzīstu, bet tas, ko ar to gribēju pateikt, bija kaut kas pilnīgi cits," piebilda A.Pabriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas