Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KPV LV ekonomikas ministra amatam virza Vitenbergu

Partijas KPV LV pārstāvji pirmdien ekonomikas ministra amatam nolēma virzīt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Jāņa Vitenberga (KPV LV) kandidatūru.

Paredzēts, ka Nemiro, atgriežoties Saeimas deputāta amatā, ieņems Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja amatu Vitenberga vietā, norādīja KPV LV frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

No Zakatistova teiktā izrietēja, ka KPV LV nolēmusi palikt valdībā, ņemot vērā nepieciešamo rīcību krīzes situācijā, kad valstij jālemj par pasākumiem Covid-19 izplatības mazināšanai.

KPV LV pirmdien bija pulcējusies, lai pārrunātu izveidojušos situāciju saistībā ar Krišjāņa Kariņa (JV) aicinājumu partijai virzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu.

Kā ziņots, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt pašreizējam ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, līdz ar to Kariņš ir aicinājis KPV LV izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Vitenbergs iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka šodien KPV LV lems, kā rīkoties šajā situācijā. Politiķis gan atzina, - ja viņam tikšot piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra amata, viņš šādu iespēju apsvēršot.

KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs iepriekš bija norādījis, ka lemšanu jautājumā par tālāko rīcību ietekmē Covid-19 izplatības riska dēļ izveidojusies smagā situācija, kad valstij ir vajadzīga strādātspējīga valdība.

Kā ziņots, Nemiro anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos. Politiķis apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB. Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko KPV LV lems šodien.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Kariņa izveidoto valdību.

pievienota 2. un 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas