Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
KPV LV Saeimas frakcija vienojusies par atbalstu vienam no trim Valsts prezidenta amata kandidātiem, bet pašlaik neatklāj, kurš tas ir

KPV LV frakcijas kodols būs vienoti Valsts prezidenta izvēlē

Partijas KPV LV Saeimas frakcijas kodols ir pieņēmis lēmumu, par ko balsot trešdien gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās, tomēr frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs žurnālistiem neatklāja, kāds ir pieņemtais lēmums.

Viņš norādīja, ka frakcijas kodols ir lēmis neatklāt pieņemto lēmumu. Zakatistovs to skaidroja ar jau iepriekš līdzīgi pausto, ka agrāk ir notikusi informācijas noplūšana no frakcijas un ka tas var notikt arī atkārtoti.

Vaicāts, vai, ņemot vērā, ka vairāki KPV LV deputāti iepriekš jau ir pauduši, ka balsos par Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, var secināt, ka par viņu arī tiks balsots,

Zakatistovs atbildēja, ka katrs var izdarīt savus secinājumus.

Depuāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) žurnālistiem apliecināja, ka balsos par Levitu, savukārt parlamentārieši Ieva Krapāne (KPV LV), Ramona Petraviča (KPV LV), Ēriks Pucens (KPV LV) un Ivars Puga (KPV LV) neatklāja savu izvēli. Petraviča pastāstīja, ka frakcijas iekšējie opozicionāri lēmuma pieņemšanā nepiedalījās, bet pārējam frakcijas kodolam būs vienots balsojums.

Uz Valsts prezidenta amatu kandidē Levits, tiesībsargs Juris Jansons un Saeimas deputāts, KPV LV frakcijas opozicionārs Didzis Šmits.

Ja atsevišķi KPV LV deputāti un pārējā koalīcija pieturēsies pie iepriekš pavasarī paustā, Levitam trešdien būtu jāsaņem nepieciešamais balsu skaits ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā. Nav gan zināms, kādu ietekmi uz Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātu atstās šodien pieņemtais KPV LV frakcijas lēmums.

 

Top komentāri

no comments
n
Cik apbrīnojamiem ļautiņiem ir dotas tiesības izvēlēties valsts prezidentu!
hmmm
h
Zakatistovs piemirsa pateikt galveno - kas tad īsti ir tas kodols. Jo tur kā kvantu fizikā. Milzīga nenoteiktība. Itkā ir un tajā pašā laikā ne vella nav.
Ar šādu nostāju
A
Tas Zakatistovs nekādā gadijumā nepārliecina, ka būtu Levita vai koalicijas mērku atbalstītājs... daudz drīzāk opozīcijas. Tur vińam tāda “ pragmātiskāka” saprašana. Tādu zīmogu Z pats uzspiedis uz savu pieri visiem ko redzēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas