Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KPV LV gatavi turpināt sarunas un izvirza prasības

Politiskais spēks KPV LV gatavs turpināt sarunas par valdības izveidi. To žurnālistiem ceturtdien paziņoja KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs, vienlaikus informējot, ka partija sarunu partneriem ir nosaukusi savas prasības. Savukārt Aldis Gobzems, kurš iepriekš mēģināja izveidot valdību, paziņoja, ka atteiksies no vēlmes ieņemt iekšlietu ministra amatu. To viņš iepriekš bija minējis kā vienu no nosacījumiem, lai atbalstītu Jaunās Vienotības valdību.

KPV LV sagatavojis konkrētu piedāvājumu un prasības, ko nodotas četru partiju kodolam izvērtēšanai. Zakatistovs neprecizēja, ko tās paredz.

"Tas ir ļoti labs prasību kopums," viņš teica.

KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems, kuram iepriekš neizdevās izveidot valdību, paziņojis, ka ir atteicies kļūt par iekšlietu ministru valdībā, kuru balsojumā neatbalstīs, kā jau paziņoja pērnā gada nogalē.

Neoficiāli aģentūrai LETA tapis zināms, ka kopumā KPV LV izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot jaunu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Kariņš medijiem paziņojis, ka KPV LV prasības "nav nepārvaramas". Arī citu partiju vadītāji ir norādījuši, ka ir gandarīti par sarunu attīstību. 

Kā aģentūra LETA ziņoja, četras partijas - Jaunā Vienotība (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība, kā arī Attīstībai/Par! vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu. Kā iespējamie premjera amata kandidāti tiek minēti Krišjānis Kariņš (JV) un Arvils Ašeradens (JV).

Minētās partijas bija vienojušās līdz šodienai gaidīt KPV LV lēmumu par piedalīšanos vai nepiedalīšanos valdībā.

Kopš 13.Saeimas vēlēšanām 6.oktobrī Vējonis valdības veidošanai ir nominējis divus cilvēkus - sākotnēji JKP līderi Jāni Bordānu, bet pēcāk Gobzemu. Abu premjera amata kandidātu mēģinājumi izveidot valdību noslēdzās nesekmīgi.

 

Top komentāri

Tauta vēlas, bet viņi NĒ.
T
Tas ko vēlas tauta un ko neparko nevēlas pat dzirdēt vecie partijnieki ir: 1.Sociālā taisnīguma ieviešana. Nodokļu sistēmas (ne tikai tās, protams) koriģēšana šajā virzienā. Kā viens no pirmajiem darbiem - Sociālās Hartas ratifikācija pilnā apmērā. Pieejama medicīna - ne pašreizējā šļura. 2.Beidzot ieviest tiesiskumu, tajā skaitā sākt tiesāt lielos blēžus, oligarhus (ja vajag - vēlreiz atjaunot Sudrabas norakto lietu), atcelt OIKu un sodīt šīs shēmas autorus, arī citu shēmu autorus un visvisādus starpniekus, kuri ieperinājušies barotavās. Nomainīt tieslietu sistēmas atslēgas figūras - savādāk šī tiesiskuma nebūs.
nožēlojami, Gobzem!
n
Šarlatānam - maksātnespējas administratoram, reiderisma shēmu organizētājam , kas apkrāpis valsti un uzņēmējus, necienīgi izturējies pret saviem kolēģiem, un Šlesera sulainim ir viens uzdevums- balstoties uz nelaimīgajiem pensionāriem un bezatbildīgajiem "šampinjonu lasītājiem" , ieticis Saeimā un tagad viņa uzdevums ir destabilizēt situāciju valstī.
Nepareizi
N
Par caurspīdību, atklātību un visiem citiem taisnības labumiem viņi ir, bet konkrēti savas prasības pateikt negrib. Tāpat ministru kabinetā žurnālistus gribēja aizliegt. Viņuprāt taisnība un atklātība ir pašiem savus video youtubē salikt. Kas ir identiski tāpat kā Lemberga propaganda tikai bik modernākā izpildījumā un lētāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas