Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kratīšanā pie Vaškeviča atrasti dokumenti par uzņēmēju Počtovoju

Kratīšanā pie aizturētā Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča izņemti dažādi dokumenti par uzņēmēju Vjačeslavu Počtovoju, kurš iepriekš vairākkārt nonācis likumsargu redzeslokā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), norādot uz izmeklēšanas interesēm, nekādus komentārus par šo kriminālprocesu nesniedz.

V.Počtovojs pirms desmit gadiem bija iesaistīts krimināllietā par kontrabandas degvielas tirdzniecību un krāpšanu. Viņš tolaik kā direktors vadīja kādu naftas produktu tirdzniecības firmu. Policija sākotnēji V.Počtovoju kopā ar četrām citām personām atzina par aizdomās turamajiem, taču, lietai nonākot tiesā, viņš starp apsūdzētajiem vairs nebija.

Savukārt 2009.gada rudenī kriminālpolicija uzlikusi arestu V.Počtovojam piederošajiem 46,6% SIA Baltik Oil Group daļu, jo viņu tur aizdomās par krāpšanu un viltotu preču tirgošanu. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka izmeklēšana gan vēl turpinās. 

Baltik Oil Group patlaban jau ir maksātnespējīga.

Jau ziņots, ka  31. janvārī KNAB V.Vaškeviču aizturēja par vairāk nekā 50 000 eiro kukuļa došanu, un Rīgas Centra rajona tiesa izlēma viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

V.Vaškeviča advokāts Aloizs Vaznis pēc tiesas sēdes norādīja, ka, viņaprāt, tiesas lēmums ir nepamatots un tiks pārsūdzēts. Ierēdnis savu aizturēšanu uzskata par provokāciju, kukuļus nevienam neesot devis.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas