Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krauklis: ja "Pamats" BKUS iepirkuma procedūrā uzvarēja, līgums jāslēdz

Ja korupcijas skandālā iesaistītā Rīgas firma "Pamats" ir uzvarējusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iepirkuma procedūrā, tad līgumu ar to arī vajadzētu slēgt, uzskata Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Vents Armands Krauklis.

"Ja viss atbilst likumam, tad jāslēdz līgums," ceturtdien LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Krauklis. Viņš norādīja, ka par vainīgu cilvēku var atzīt tikai pēc tiesas sprieduma. Turklāt, arī, piemēram, šīs firmas strādnieki nav vainīgi par vadītāju iespējamām nelikumīgām darbībām. Viņš norādīja, ka Latvijā dažkārt daudzas lietas apspriest no emocionālās, nevis pragmatiskās puses.

Jau vēstīts, ka izveidojusies gandrīz traģikomiska situācija, jo BKUS pēdējā konkursā uzvarējusi Rīgas firma Pamats, kuras īpašnieks Aleksandrs Kreicers cietumā gaida apsūdzību, un šā paša konkursa tehnisko specifikāciju gatavoja būvuzraugi Projektu vadības un attīstības birojs, kura valdes loceklis Raitis Muižnieks atrodas cietumā. Tādās pašās slēgtās telpās atrodas arī sākotnējais šā konkursa iepirkuma komisijas priekšsēdētājs Arnis Kramzaks. Visi cietumā kopš novembra sākuma gaida apsūdzības vienā lietā - viņi tiek turēti aizdomās par kukuļošanu nedaudz senākā BKUS būvdarbu iepirkumu konkursā. Jauno līgumu ar Pamatu BKUS vēl nav noslēgusi - tā gaida, ko teiks Veselības ministrija un Iepirkumu uzraudzības birojs. Iepirkumu uzraudzītāji Dienai saka - BKUS bija iespēja pārtraukt iepirkuma procedūru.

Būvniecības firma dibināta gandrīz pirms 20 gadiem, taču īstenā zelta dzīsla atklājās tikai pirms dažiem gadiem - veselības aprūpes iestāžu būvdarbu konkursos. Visvairāk uzvaru bijis BKUS - tieši desmit -, uzvarēts arī Rīgas Stradiņa universitātes un iepriekš veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) vadītajā Latvijas Infektoloģijas centra iepirkumu konkursos. Saistībā ar iepirkumu RSU prokuratūrā vērsusies Valsts kontrole.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas