Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krauze: ZZS ministri paši izlems, kādu pozīciju ieņemt RPIVA reorganizācijas jautājumā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministri paši izlems, kādu pozīciju ieņemt valdības sēdē jautājumā par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Politiķis norādīja, ka ZZS neuzspiedīs ministriem kādas konkrētas nostājas ieņemšanu, jo viņi kā valdības pārstāvji ir visvairāk iedziļinājušies šajā jautājumā.

ZZS jautājumu par Izglītības un zinātnes ministrijas rosināto RPIVA likvidāciju valdes sēdē plāno apspriest 27.martā, norādīja Krauze. Viņš skaidroja, ka politiskajā spēkā šajā jautājumā ir atšķirīgi viedokļi. Zaļo un zemnieku savienība uzskata, ka procesam no paša sākuma bija jānotiek citādāk, taču reizē politiskais spēks nevēlas iestāties pret reformām. Krauze uzsvēra, ka ZZS ir par izskaidrotām reformām, kas ir pieņemamas gan mācībspēkiem, gan studentiem.

Kā ziņots, nākamajā nedēļā, 28.martā, Ministru kabinets plāno skatīt jautājumu par RPIVA likvidāciju. Uzsverot, ka nepieciešams izvērtēt tiesībsarga norādītās nepilnības, RPIVA likvidācijas jautājuma skatīšana valdībā jau divreiz atlikta, kopumā skatīšanas termiņu pārliekot jau par trim nedēļām.

Sagatavotais rīkojuma projekts paredz akadēmiju likvidēt septembra beigās, vairumu studiju programmu nododot LU, bet vēl daļu - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai. Izglītības un zinātnes ministrijā skaidroja, ka RPIVA studenti pēc akadēmijas likvidācijas turpinās studijas attiecīgajā programmā vai nu LU, vai JVLMA, vai arī kādā no citām augstskolām, ja studējošais nevēlēsies turpināt studijas LU.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas