Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krištopans cer uz LPV koalīciju ar NA, ZZS un AS

Jaunās vienotības (JV) premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) plāns par valdības izveidi izjuks - vai nu pēc laika vai uzreiz, šādi koalīcijas veidošanas sarunas sarunā ar aģentūru LETA komentēja partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) topošais deputāts Vilis Krištopans. LPV uz koalīcijas veidošanas sarunām nav aicināta.

LPV pārstāvja ieskatā, visstiprākā un valstij vajadzīgākā koalīcija sastāvētu no Nacionālās apvienības, Zaļo un zemnieku savienības, LPV un "Apvienotā saraksta". Šādas koalīcijas spēkos būtu valsts ātra un precīza glābšana no krīzes, uzskata Krištopans.

Pēc Krištopana paustā, JV "nesaprot, cik lielā mērā viņi ir nolaiduši valsts ekonomiku". Viņaprāt, ar savu domāšanas veidu JV neesot spējīgi valsti glābt. "JV tas ir jāatzīst, un viņiem agri vai vēlu būs jāpazūd," klāstīja politiķis, kurš reiz bija premjers, spējot amatā noturēties nedaudz ilgāk par pusgadu.

Krištopans uzskata, ka JV vēlēšanās ieguva tik lielu atbalstu, jo "apmānīja pensionārus", indeksējot pensijas un īsi pirms vēlēšanām izmaksājot indeksāciju par diviem mēnešiem vienā mēnesī.

Topošais politiķis atgādināja, ka pirms divām nedēļām Valsts prezidents Egils Levits lūdza Kariņu sagatavot plānu, kā valstij dažādās jomās panākt Igauniju. "Ja par premjeru paliks Kariņš, tad atpalicība no Igaunijas tikai palielināsies. Nu, gaidīsim, lai ķer, mēs tikai skatīsimies un aplaudēsim," sacīja Krištopans.

Valdības veidošanas procesā LPV pārstāvis nesaredz nekādu progresu. Viņaprāt, potenciālajiem koalīcijas partneriem šobrīd būtu jāpievēršas tādiem jautājumiem kā Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", banku kapitālais remonts, darbaspēka nodokļi, attīstības bankas izveidošana, grāmatvedības un mazo biznesu vienkāršošana. "Viņi runā tikai par jaunas ministrijas izveidošanu," pauda Krištopans.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits pilnvaroja JV līderi Krišjāni Kariņu sākt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas