Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kristovskis: diplomātus evakuēs tikai tad, ja situācija būs kļuvusi kritiska

Latvijas diplomātus no Japānas evakuēs tikai tad, ja tiks pārsniegta kritiskā robeža, žurnālistiem trešdien uzsvēra ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.Uz jautājumu, kādos apstākļos varētu sākt domāt par Latvijas diplomātu evakuāciju, ministrs atbildēja: "Tad noteikti situācijai ir jābūt tādai, ka pieaug kodolreaktoru izmešu kaitīgums Japānā un tiek pārsniegta kritiskā robeža.

Tādā gadījumā."Pašlaik nav izskatīts jautājums par Latvijas vēstniecības evakuācijas nepieciešamību."Tā iemesla dēļ, ka situācija Japānā stabilizējas un jāsniedz palīdzība tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas Japānā uzturas.. Ārlietu ministrija, Konsulārais dienests un vēstniecība Japānā savu iespēju robežās ir sniegusi informatīvo un citu palīdzību, kādu mūsu pilsoņiem ir varējusi sniegt," teica Kristovskis.Jau vēstīts, ka Latvijas vēstniecība Japānā, lai sagatavotos dažādiem notikumu pavērsieniem, ir saņēmusi no Latvijas kālija joda tabletes, aģentūru BNS informēja Ārlietu ministrijā.Ja Japānas varas institūcijas paziņos, ka šādas tabletes ir lietojamas saistībā ar paaugstināto radiācijas līmeni, vēstniecība tās nekavējoties sāks dalīt visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri izteiks vēlmi tās saņemt. Tabletes nav domātas profilaksei, tāpēc, pirms iestājas ārkārtas stāvoklis, tās nedalīs.Vēstniecības rīcībā ir arī portatīvi radiācijas līmeņa mērinstrumenti, ar kuriem vairākas reizes dienā tiek mērīts radiācijas līmenis gan vēstniecības iekštelpās, gan ārtelpās. Pēdējo dienu laikā saglabājas dabiskais zemais radiācijas līmenis, kas nav bīstams ne veselībai, ne dzīvībai. Tomēr Latvijas vēstniecība aktīvi turpina sekot jaunākajai informācijai un notikumu attīstībai Fukušimas AES.Joprojām tiek saglabāts brīdinājums netuvoties teritorijai, kas ir 80 km rādiusā ap bojāto AES, kā arī papildus aicināts sekot ziņām Japānas medijos par radiācijas līmeni produktos un izvairīties no to lietošanas ikdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas