Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Laikraksts: Valsts no "Parex" varētu atgūt vairāk nekā ieguldīts - uz procentu rēķina

Valsts kopumā no Parex bankas varētu atgūt vairāk nekā ieguldījusi, bet uz procentu rēķina, kas gūti no depozītiem, ceturtdien vēsta _Dienas Bizness (Db). _Paredzēts, ka līdz 2015.gadam procentus par valsts noguldījumu kapitalizēs un atstās bankā ieguldījumos, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Tas nozīmē, ka valsts var neatgūt visu pamatsummu, kas ieguldīta bankas depozītos un pamatkapitālā.

Parex banka valstij procentos par noguldījumiem līdz šim samaksājusi vairāk nekā 50 miljonus latu, tai skaitā 2009.gadā tie bija 40,9 miljoni latu, iepriekš informēja banka. Ja banku valsts īpašumā saglabā vēl piecus gadus, tad valsts kopumā no ieguldījumiem, ieskaitot 2009.gadu, piecu gadu laikā procentos varētu saņemt vairāk nekā 200 miljonus latu, tādējādi par šādu summu palielinot noguldījumu apjomu. Tiesa, daži avoti vēsta, ka valsts apsverot iespēju kādu brīdi neaprēķināt procentus par tiem noguldījumiem, ko valsts depozītu veidā būs noguldījusi tā saucamajā "vecajā" jeb risinājumu bankā, kas tiks izveidota pēc Parex restrukturizācijas, jo pretējā gadījumā risinājumu bankai, ja nevedas kredītu atgūšana un nekustamo īpašumu pārdošana, jau pēc dažiem mēnešiem var rasties grūtības šos maksājumus segt, ja vien nesaņem jaunu naudas iepumpēšanu no valsts puses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas