Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Laizāne būs Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre

Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre būs 11.Saeimas deputāte Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), otrdien pēc Valda Dombrovska (Vienotība) valdības apstiprināšanas žurnālistiem pastāstīja jaunā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Laizāne astoņus gadus bija Daugavpils teātra valdes locekle, bet 2009.gadā viņa no šī amata atteicās.

"Daugavpils teātra turpmākajā darbībā gaidāmas nozīmīgas izmaiņas. Lai tās īstenotu, droši vien ir nepieciešams cits cilvēks, kuram būtu savs redzējums, kā teātrim izdzīvot samazinātā finansējuma apstākļos," toreiz aģentūrai LETA paskaidroja bijusī teātra direktore.

Arī bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) atzinusi, ka pacietīgu iedziļināšanos no nākamās ministres prasīs Daugavpils teātris. Teātra finansiālā un mākslinieciskā lejupslīde ir apturēta, šovasar nomainīta teātra vadība, ir sākts ieviest Daugavpils teātra mākslinieciskās attīstības un ilgtspējīgas finansiālās pastāvēšanas plānu. Bet vēl vismaz gadu teātrim vajadzēs gan īpašu atbalstu, gan rūpīgu uzraudzību.

Laizāne ir dzimusi 1971.gadā, beigusi Balvu 1.vidusskolu, apguvusi teātra un kino aktrises profesiju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un 2011.gadā ieguvusi jurista maģistra grādu DaugavpilsuUniversitātē. Laizāne ir Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK valdes locekle, no šīs apvienības saraksta ievēlēta 10. un 11.Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas