Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Latgales partija ar apvienību Jaunā Vienotība sadarbosies nevis kā dalīborganizācija, bet uz līguma pamata, norādīja Adamovičs (attēlā)

Latgales partija paliek pie Vienotības

Pēc ilgstošām sarunām ar vairākiem politiskajiem spēkiem Saeimas deputāta Alda Adamoviča vadītā Latgales partija, kuras viens no līderiem ir Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis, nolēmusi slēgt sadarbības līgumu uz Saeimas vēlēšanām ar partiju apvienību Jaunā Vienotība.

Adamovičs, kurš jau šajā Saeimā strādā Vienotības frakcijā, portālam Diena.lv apstiprināja, ka Latgales partijas valde ir vienojusies par šādu lēmumu.

Atšķirībā no citām reģionālajām partijām no Kuldīgas, Valmieras, Tukuma un Jēkabpils, kuras kļuva par apvienības Jaunā Vienotība dalīborganizācijām, Latgales partija ar to sadarbosies uz līguma pamata.

Adamovičs varētu būt viens no saraksta līderiem. Vēl nav zināms, vai vēlēšanās kandidēs arī Lāčplēsis. Taču Latgales partija nedeleģēs savus cilvēkus vairāku partiju sarakstos, kā iepriekš bija pieļauts.

Tāpat tās valde noraidīja arī priekšlikumu startēt ar atsevišķu sarakstu, jo pašlaik tam nav resursu, ne laika, lai sagatavotos startam ar savu sarakstu visā Latvijā, skaidroja Adamovičs. Viņš iepriekš bija atzinis, ka tas arī sašķeltu balsis un vājinātu labējo partiju pozīcijas, bet Latgales partija varētu palikt četrus gadus ārpus Saeimas.

Top komentāri

OIKsherradden
O
Cer, ka šie paliks pie siles un čangaļiem ar ko atmetīs? Velti, pašiem jāzog.
Jābūts Stulbiņš
J
Kas attiecas uz Latgales partijas orientāciju pasaulē = 0.
Lembe Piebaldzēns
L
PSKP boļševiku pārapstulbinātā Latvijas tauta paliks pie debilitātes un vēlreiz nobalsos par komūnistiem, naclopiem un svoločiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas