Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latkovskis: Vilnītis agonē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis agonē, pieņemot lēmumu par sava vietnieka Alvja Vilka atbrīvošanu, uzskata Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (Vienotība).

"Pēc mana uzskata, tas ir, ka Vilnītis jau agonē. Tā situācija tiešām ir tāda, ka viņš agonē," teica Latkovskis. Viņš norādīja, ka, pamatojoties uz ģenerālprokurora vadītās komisijas, kura vēta KNAB priekšnieka atbilstību amatam, slēdzienu, Vilnītim, visticamāk, būs jāzaudē amats.

"Ja šādi rīkojas [atbrīvo Vilku], tad laikam agonē," piebilda Latkovskis.

Viņš atgādināja, ka prokuratūra jau iepriekš nebija konstatējusi Vilka rīcībā pārkāpumus saistībā ar bezdarbību projekta ieviešanā, par kuru tagad Vilks atbrīvots no amata.

Latkovska vadītā Saeimas komisija pagaidām negrasās Vilnīti aicināt uz komisijas sēdi. Ģenerālprokurora vadītā komisija Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai sniegs ziņojumu valdībai, pēc tam jautājums var nonākt līdz parlamentam, un tad Saeimas komisija Vilnīša jautājumu varētu skatīt.

Bijušais KNAB priekšnieks Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas vadītājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība") Vilka atbrīvošanu uzskata par nepamatotu un prettiesisku un, tāpat kā Latkovskis, atgādināja, ka prokuratūra nesaskatīja pārkāpumus Vilka rīcībā, ieviešot projektu.

Loskutovs uzskata, ka ģenerālprokurora vadītajai komisijai vajadzētu pievērst uzmanību Vilnīša prettiesiskajiem lēmumiem, kas liecina par personisku vēršanos pret Vilku.

"Citādi to kā par vēršanos nevar nosaukt," viņš sacīja un minēja, ka Vilka iepriekšējā disciplinārlieta arī bija nepamatota.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis savu vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos Alvi Vilku atbrīvojis no amata pēc disciplinārlietas izmeklēšanas beigām. Vilks to saista ar KNAB priekšnieka vēlmi atbrīvoties no nevēlamiem darbiniekiem.

Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Šīs disciplinārlietas ietvaros Vilks bija atstādināts no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas