Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvija gatavojas prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā

Otrdien Ministru kabinetā izskatīja Ārlietu ministrijas sagatavoto rīcības plānu, kas saistīts ar Latvijas gatavošanos prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gadā.

Ministru kabinets apstiprināja priekšlikumu noteikt Latvijas Nacionālo bibliotēku par galveno prezidentūras pasākumu norises vietu Rīgā. Jaunā ēka ir jānodod ekspluatācijā 2013.gada septembrī, un tā būs viena no reprezentablākajām un prezidentūras mēroga darba vajadzībām atbilstošākajām celtnēm Rīgā.

Tāpat tika pieņemts lēmums par Prezidentūras sagatavošanas sekretariāta izveidi. Tas ar šī gada 1. septembri atradīsies Ārlietu ministrijā, un sekretariātam būs dubulta pakļautība - ārlietu ministram par saturiskajiem, bet Ministru prezidenta biedram par loģistikas un finanšu jautājumiem.

2012. gadā plānota personāla atlases un apmācību plānošana, tāpat plānots izveidot valsts informācijas sistēmas darbam ar ES dokumentiem un vienota starpministriju datortīkla izveide, lai nodrošinātu drošu un operatīvu informācijas apmaiņu starp ministrijām prezidentūras laikā.

2012. gadā nolemts sagatavot priekšlikumus par prezidentūras budžeta veidošanas, izmantošanas un uzraudzības principiem, kā arī budžeta tāmes sākotnējais variants.

Tāpat uzdots izstrādāt prezidentūras kultūras programma, ņemot vērā, ka 2014.gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas