Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijā mazās vīna darītavas varēs ražot vīnu tikai no vietējiem produktiem

Latvijā mazās vīna darītavas turpmāk vīnu varēs ražot tikai no vietējos dārzos, dravās vai savvaļā iegūtiem augu produktiem, paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas atbalstītie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Deputāts Armands Krauze (ZZS), skaidrojot attiecīgā priekšlikuma mērķi, norādīja, ka pašreizējais regulējums mazajām alkoholisko dzērienu darītavām ļauj nomāt vai patapināt zemi ārvalstīs un no iegūtās produkcijas izgatavot alkoholiskos dzērienus Latvijā, taču piedāvātais priekšlikums nodrošinās, ka ražošanā izmanto tikai Latvijā audzētas izejvielas.

Komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (NA) skaidroja, ka līdz šim komersanti nereti augļus un ogas ieveda no ārvalstīm un no tiem ražotus vīnus uzdeva par Latvijā ražotiem no vietējām izejvielām. "Grozījumi likumā novērsīs šādas negodīgas situācijas," viņš sacīja.

Tāpat komisija atbalstīja Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra Edgara Putras rosināto priekšlikumu saistībā ar administratīvo pārkāpumu procesu, ka par alkoholisko dzērienu realizēšanu, kā arī prasību attiecībā uz iepakojumu neievērošanu piemēros brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 140 naudas soda vienībām jeb 700 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 1420 naudas soda vienībām jeb 7100 eiro.

 

Top komentāri

K#
K
Un lai neprovē bērt klāt cukuru,jo cukuru Latvijā neražo !
Buks
B
Kaut kā tas deputāc Armands Krauze (ZZS) ir tik baisi norūpējies par tiem /mazajiem/. Kā tam ZZS ir ar tiem lielajiem šmigas ražotājiem, kuri nekad nav slēpuši, ka dzirā /Rīgas šampanietis/ pat ogļskābā gāze nav Latvijā ražota?
raugs
r
Baidos, ka arī vīna raugu Latvijā neražo. Ko nu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas