Vasarai un atvaļinājumiem sākoties, arvien biežāk baudīsim kokteiļus. Der zināt, ka dažādiem dzērieniem ir dažādas vajadzības, tāpēc ir vairāki kokteiļu jaukšanas veidi.
Pagājušajā reizē sāku stāstu par pasaules saldajiem vīniem. Viens no slavenākajiem ir marsala, ko gatavo reģionā ap Sicīlijas pilsētu Marsalu Itālijā. Šis stiprinātais vīns līdzīgi kā spāņu heress var būt gan sauss, gan salds. Eiropas Savienība piešķīrusi Marsalai aizsargātas cilmes vietas statusu.
Jau kopš senatnes saldie vīni ik pa laikam nāk modē. Siltajās dienvidu zemēs radītas vairākas metodes, kā dabiski saldās vīnogas pārvērst vēl saldākos vīnos.
Iepriekšējā reizē stāstīju par vācu vīndarīšanas vizītkarti – rīslingu. Slavenākais no rīslingiem tiek darīts Mozeles ielejā. Taču Vācijā ir vēl citi slaveni vīna apgabali. Šoreiz pastāstīšu par diviem no tiem.
Kad runa ir par vīnu, parasti vispirms pieminam Franciju, tad Itāliju, Spāniju, Jauno pasauli, retāk – Vāciju. Taču arī Vācijā tiek darīti kvalitatīvi, eleganti vīni. It īpaši no baltajām vīnogām, kas Vācijā tiek stādītas visvairāk.
Jaunzēlande ir dienvidu puslodē pati tālākā valsts uz dienvidiem, kur nodarbojas ar vīndarīšanu. Vispopulārākais Jaunzēlandes vīns ir spirgtais, kraukšķīgais Sauvignon Blanc no Mārlboro.