Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijā pagaidām neplāno ieviest pedofilu ķīmisko kastrāciju

«Nav iemesla satraukumam, jo mums ir savi instrumenti, kas adaptēti Latvijas videi. Zinām, ka Polijai jau ir tāda pieredze, zinām, ka Igaunijā taisās to ieviest, un, ja mūsu instrumenti izrādīsies neefektīvi, jebkurā brīdī varam to sākt darīt. Īstenībā medikamentozā terapija ir ļoti vienkārša lieta, bet tas ir tikai viens no instrumentiem, nevis panaceja,» jautāta, vai arī Latvijai vajadzētu apsvērt pedofilu ķīmiskās kastrācijas ieviešanu, stāsta Providus eksperte Ilona Kronberga.

Tieslietu ministrijā (TM) uzsver, ka Latvijai jau ir plāns darbam ar dzimumnoziedzniekiem, un ķīmisko kastrāciju tas neparedz.

«Ķīmisko kastrāciju sabiedrībai var labāk «pārdot», nekā kādas politikas inovācijas šajā jomā, bet tas vēl nenozīmē, ka instruments būs tik efektīvs,» norāda I. Kronberga. Viņa atgādina, ka Valsts probācijas dienests (VPD) nupat apmācījis 60 speciālistu darbam ar dzimumnoziedzniekiem, izmantojot ar medikamentiem nesaistītas metodes, kas esot ļoti efektīvas. VPD martā pasludināja, ka turpmāk darbam ar dzimumnoziedzniekiem Latvijā izmantos Temzas ielejas programmu, kas paredz dzimumnoziedznieku pāraudzināšanu terapijas ceļā. Intervijā Dienai šī projekta vadītājs Imants Jurevičius gan atzina, ka «ir arī aptuveni 5% dzimumnoziedznieku, kuri ir garīgi slimi. Ar viņiem strādāt ir ļoti grūti, vajag arī medikamentus.»

Arī TM informē, ka Latvijai jau ir rīcības plāns nepilngadīgo aizsardzībai pret dzimumnoziedzniekiem 2010.-2013. gadam. «Pašlaik tas neparedz dzimumnoziedznieku ķīmisko kastrāciju, un valsts to arī neplāno piemērot,» skaidro TM pārstāve Līga Brice. I. Kronberga arī piebilst, ka TM strādājot pie Sabiedriskās drošības piespiedu līdzekļu koncepcijas, kas paredzēs tādu personu uzraudzību, kuras arī pēc soda izciešanas rada risku sabiedrības drošībai.

Top komentāri

Juhans
J
Kad valstī tik slikta demogrāfija, kastrēt nedrīkst večus.
Ieva
I
Neesi dzirdējis, ka mums ir pilns potenciālo pedofilu upuru, kas nezina, kāpēc nedrīkst iet līdzi svešiem onkuļiem un arī tantēm? Tāpēc nezina, ka vecāki nespēj izskaidrot, par ko ir runa.
būs anatomiska
b
vajag cirvi un bluķi un linču tiesu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas