Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijā sasniegts ilgākais valdības veidošanas rekords

Latvijā ceturtdien apritējušas 82 dienas, kuru laikā pēc Saeimas vēlēšanām nav izdevies izveidot valdību, vēsta organizācija Europe Elects.

Pēc neatkarības atjaunošanas līdz šim ilgākais valdības veidošanas posms Latvijā bija 1995. gadā, kad Andra Šķēles pirmo valdību apstiprināja 1995. gada 21. decembrī - 81. dienā pēc 6. Saeimas vēlēšanām.

Vienlaikus jānorāda, ka šī būs pirmā reize, kad jaunas valdības izveides process iestiepsies nākamajā gadā.

Jau ziņots, ka pašlaik tiek uzturēta ideja, ka nākamo valdību jāveido Jaunās Vienotības (JV) vadībā un tiek apspriesti vairāki iespējamie premjera amata kandidāti. Jāpiebilst, ka JV ir 13. Saeimā vismazākā frakcija.

Četri politiskie spēki - JV, AP, JKP un VL-TB/LNNK - vienojušies veidot koalīcijas kodolu, kam Saeimā ir 50 balsu, taču nepieciešams lielāks vairākums.

Lielāka skaidrība par valdības aprisēm gaidāma pēc Jaungada svinībām, taču piektdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiekas ar 13. Saeimas frakciju, izņemot ārpus valdības veidošanas sarunām atstātās Saskaņas, vadītājiem.

 

 

Top komentāri

Reņģēdājs
R
"Nevajag cerēt, ka valdība atrisinās jūsu problēmas. Valdība pati par sevi ir problēma." Ronalds Reigans
Doktors
D
TV 24 intervijā viena no gudrākajām Latvijas ekonomistēm profesore Raita Karnīte ļoti pareizi izteicās par budžeta pieņemšanu . Viņai ir nesaprotams, kāpēc vecā Saeima un valdība nepieņēma budžetu. Kārtējā neizdarība un bezdarbība.
Udo Ulbergs
U
Tas ir skaists rekords! Tas liecina par latviešu tautas valstsspējas tuvošanos, minimālos panākumus uzrādot 23.gadsimtā. Tad latviešu masveidā sadzemdētie dauni, pederasti, gobzemblēži, dagmārbeitneru šarlatāni iemācīsies pārvaldīt valsti bez lielas vilcināšanās un bez lielas nekompetences izsmirdināšanas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas