Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijā tuvākajos gados draud pastiprināties "nomales efekts", domā NAP autori

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grieta
G
Kad sunim nav ko darit tas laiza savus pautus, ta vesta latviesu tautas paruna un ta ir 100% piemerjojama siem kretiniem, kuri, kartejo reizi, megina nozagt naudu no latviesu tautas, Latviajs valsts un ES pieskirto naudu, imitejot kaut kadu projektu izstradasanu, radisanu. Latvijas valsti vada stulbi, aprobezoti, nezinosi, neko nemakosi un nevarosi cilveki 22. gadus un rezultatas ir ka uz delnnas redzams, iznicinata Latvijas vlasts, iznicinati Latvijas lauki un trimda izdzita latviesu tauta. Kurs ir atbildigs par siem noziegumiem Latvija?
lasītājs
l
Par to kas mums draud, kas un kāpēc var pastiprināties mums visiem ir skaidrs no pieredzes. Par to anonīmajiem NAP autoriem nevajadzētu muti dzisināt. Mēs gaidām no viņiem pamatotus un vispusīgi izsvērtus risinājumus nevis atsevišķus fragmentārus ieteikumus. Tanī pat laikā NAP melnraksts ir tik nesakarīgi uzrakstīts ka kauns lasīt. Būtu labāk godīgi darījuši savu darbu nevis spīdējuši ar 10-reiz pārcilātām patiesībiņām.
lieciba
l
Nu ko visa pilniba var redzet un verot Godmana un LC zaglu bandas, Ulmana, Skele sun TP zaglu un korumpantu bandas, Vikenes politska genocida darba rezultatus. Latvijas valsts ir izlaupita un iznicinata tautsaimnieciba, lauksaimnieciba, latviesu tauta ir aplaupita un pazemota, piesmieta un nabadziba iegrusta, simtiem tukstosiem latviesu ir pametus Latvijas valsti, runajot ka Latvija esot pametus vairak ka 500 000 tukstos Latvija iedzivotaju. Nu Godman un LC, Skele un TP, Ulmanis un Vikene var butu "lepni" ar savu padarito. Kad sie neliesi tiks tiesati un soditi? Daudzi no viniem, siem prezidentiem, politkiem, ministriem, ieredniem, deputatiem, valsts parvalde stradajosajiem, ir pelnijusi publisku naves sodu, daudzi muza ieslodzijumu darba nometnes par noziegumiem pret cilveci, pret Latviajs valsti kadus vini ir veikusi pedejo 20. gadu laika.
Oma
O
Vecāka gadagājuma cilvēki atceras, ka lauku iztukšošanas darbiņš sākās ar Krievijas okupāciju, kad zemniecība faktiski tika izpostīta. Nedaudz vēlāk process turpinājās, jo cilvēki no viensētām tika sadzīti ciematos daudzdzīvokļu mājās. Lauku viensētas pat tika nolīdzinātas ar zemi. Tā kā velti vainot Tavu "zagļu bandu", jo process ir tikai turpinājies...un turpinās.
  • 4
  • 1
zvirbulēns
z
Tā jau nav, ka valdība nedomā par laukiem, tagad ziķeri ir izdomājuši, ka piespiest cilvēkus rušināties pa laukiem var, paceļot zemes nodokli neapstrādātajām lauksaimniecības zemēm! Jēlīši jau pacēla no 1,5 uz 3, tagad šie sorosīdi domā, ka jāuzmauc no 3 uz desmit! Vispār var ierēkt, tās ir mēmās šausmas, grib zemnieku piesiet pie zemes ar nodokļu paaugstināšanu, nu tipa piesiet kā govi, ja pļaviņu noēdīsi, būs tev jāmaksā 1,5, ja nē, tad 10 procentlikme. Lūk, tādi mums tie Rīgas gudrīši, es tik domāju, kādēļ šie neiet tālāk, neatņem zemniekiem pases, neatjauno dzimtbūšanu.
mara
m
Tas ir vienīgais pareizais lēmums par nodokļa pacelšanu neapstrādātajiem laukiem. Nav ko audzēt krūmus, ja pats negribi apstrādāt, vari iznomāt tam kas grib un nedabū.
  • 1
  • 0
viesis
v
Platjoslas internets mazinās lauku izmiršanu.... diez cik litri ir jāizlok, lai dzemdētu tik "ģeniālu" ideju.... Ceļi arī, jāattīsta ne tikai tie, kas savieno nacionālās un reģionālās attīstības centrus, ja gribam laukos dzīvību, jāattīsta arī reģionālais ceļu, sabiedriskā transporta tīkls, bet priekš tā iekšas par švakrām.... Vienīgais reālais punkts- jauno speciālistu piesaistīšana. Bet varu likt galvu ķīlā, ka realitātē šis punkts netiks iedarbināts, jo Latvijas politiķi vienalga izlems, ka uz laukiem jāiet strādāt idejas vārdā, nevis dēļ kādiem papildus labumiem.... :)) Vārdu sakot- pupu mizas šis plāns. Lai tiešām atgrieztu laukos dzīvību, ir nepieciešami daudz efektīvāki pasākumi. Tas brīdis, kad varēja izlīdzēties ar platjoslu internetu un nelielu piemaksu lauku skoliņas pedagogiem, sen jau ir palaists garām :(((
Edgars un Kristīne no laukiem
E
20 gadus valsts nīdē reģionus un lauku iedzīvotājus, ceļi tas ir ārprāts, 10, 20 km līdz darbam nav garantijas, ka nokļūsi, uz ceļa kāienaidnieka teritorijā vainu trāpīsi bedrē vai trāpīs ar akmeni, vai putekļos pats uzskriesi kam virsū, vai cits pašam. turpat aiz robežas Lietuvā, Igaunijā pat Baltkrievijā ceļi ir labi. un visiem kas varētu ko mainīt ir pilnīgi vienalga, kas tur ārpus Rīgas notiek, galvenais savākt nodokļus no laukiem ne par ko, a pēc tam gatavi tēvu un māti pārdot, kur nu par mums kāds domās, droši vien ka tā arī valsti pazaudēs
Ivaram Graudumam.
I
Nu tad i turies! Pārtiec no Daugavas, Gaujas un kur nu vēl no mazajam upēm! Meži gan jau ir izcirsti, tur vairs nav, ko grauzt... Vieni krūmi un kapi palikuši... Tik kur Tu ņemsi tik stulbus cilvēku "resorsus", kuri domās, ka vislabākais ir "palikt Latvijā"?, ja viss liecina par pretējo, ka vislabākais ir mukt prom, jo tālāk, jo labāk?
Fiksais
F
Valdība meklē visādus iemeslus, kādēļ nevar ieviest diferencētus nodokļus. To pašu PVN pārtikai. Praktiski visā Eiropā tādi ir, bet mums ministri saka ka tas ir tehniski neiespējami... Nodokļu diferencēšana ir labs līdzeklis kāda reģiona attīstībai, bet nu tas var būt par vēlu, jo ir novadi, kur praktiski nav cilvēku darbspējīgā vecumā, Liberastu eksperimenti ir veiksmīgi iztīrījuši valsti no iedzīvotājiem. Visa Latvija pārvēsrta par nomali! PS. Šobrīd arī pats esmu vairāk kā 200 km no Rīgas, ceļš ved izmirušiem ciematiem, pilsētām un mājām. Liela daļa lielu lauku māju pamestas pēdējos gados. Vietējās vidusskolas audzēkņi emigrējuši vai modzērušies, tiem pāris, kam vecākiem saimniecības, atraduši nodarbošanos. Skarbi! PPS. Latvijas bankām bija AIZLIEGTS izsniegt kredītus tiešai lauksaimniecības attīstībai. Deva naudu visam kam, tikai ne tiešai lauksaimniecības vai zivsaimniecības atbalstam. Sākot no Godmaņā laikiem valsts ir plānveidīgi veidojusi šō situāciju. Un nāk laiks, kad par to kādam vajadzēs nest atbildību!
g.s
g
Ar šādu valsts politiku Latvijai draud pstiprināties nomales efekts,ja valdība grib turpināt politiku ar lauksaimniecisko zemju izpārdošanu un savas lauksaimniecības neatbalstīšanu,tad mēs no lauksaimniecības produkt ražotāja kļūsim tikai par produktu importētāju un kļūsim pilnīgi atkarīgi no pārtikas produktu importa,jo ārvalstu zemju īpašnieki nedomā par valsts nodrošināšanu ar pārtiku.Iestājoties pasaules ekonomiskai krīzei mūsu tauta būs nolemta iznīcībai.
!
!
Pārsteidzoši ir tas ka mēs visu to labi redzam un saprotam. Vai valdība ir pastulba. Varbūt? Nav vadībā kārtīga tautsaimnieka? Valstsvīra, savas zemes patriota. Domāju tā ir apzināta rīcība. Galva nezina ko rokas dara.
Ivars Graudums
I
Manupraat Latvija ir patiesiibaa laba zeme. Ar dabas bagaatiibaam vairaak apveltiita, kaa paareejaas Baltijas valstis. Apdomajiet: mums ir Daugava, Gauja, Lielupe, Venta. Un tad veel tik daudzas mazaas upiites. Plashie juuras krasti, Juurmala. Lielaas mezhu platiibas , lielaakas nekaa Igaunijaa un Lietuvaa. Daudzie Latgales ezeri! Jaattiista tikai muusu pashu cilveeku "resorsi". Tiem jaasaprot, ka vislabaak ir palikt Latvijaa un stiprinaat tautu ar naakamo paaudzi, ar beerniem. Tad nu turaties, un veiksmi visiem labiem cilveekiem Latvijaa!
zvirbulēns
z
Kā tas viss sākās? Nu sākās tas viss ar sorosīdu, liberālistu ideoloģiju, ar lauku kā tādu totālu neatbalstīšanu, zemes reformas nepareizu izvešanu, lauku lielfeodāļu radīšanu, mazo saimniecību 30-50 ha neatbalstīšanu, faktiski politiku, kas bija vērsta uz lauku iznīcināšanu. Latviju kā valsti varēja noturēt tikai tās lauki, lauku sētas, zemnieki ar stiprām ģimenēm. Sorosīdi, Ēlertes Dienas liberālisti te nesa citādu ideoloģiju, nu, un tagad te tas rezultāts. Jāteic, ka neatgriezeniski te viss ir zaudēts.
EMO
E
Par 10-15g. nokavēts raksts. Ja Eiropu iedomājamies par vienu lielu pilsētu , kur katra valsts ir šīs pilsētas viens no rajoniem.Tad Latvija jau tagad ir NOMALE , vai šīs lielpilsētas depresīvais rajons. No kura cilvēki mūk projām. Kā Ņujorkā ir Hārlema.Tikai lauku cilvēks (jaunietis) savā naivumā var iedomāties , ka Rīgā ir darbs ......... u.t.t. . Bet es kā rīdzinieks redzu ka pilsēta salīdzinot ar 2005g. ir vairāk nekā pustukša. Iedzīvotāji ir aizbraukuši . 10:00 darbadienā ,pie Brīvības pieminekļa ir pamanāma tikai godasardze un apsargi un kaut kur krietni tālāk , pa Bastejkalnu, uz darbu aiziet pāris cilvēku.Ja centrā nebūtu tūristu , Rīga izskatītos kā izmirusi. Tikai neliela daļa Latvijas iedzīvotāju pārcelsies uz Rīgu (viss ir ļoti dārgi , bet algas ........ !!! ).Lielākā daļa no valsts aizbrauks.
Anna
A
Atklajushi Ameriku... Tas jau sen ir noticis, un laikam neatgriezeniski. Bet ja nu kaads grib tomer situaciju uzlabot, tad vispirms jaaieriko normala vilcienu un autobusu satiksme. E-pakalpojumi laukos nudien nevienam nav prioritaate. Ja lauku veikalaa pardod vecus norakstiitos produktus un vecakiem cilvekiem ir problemas ar nokljushanu pie arsta, tad nekadi aatrie interneti te neliidzes. Pie tam, jo vairak transporta liiniju un reisu ieriiko, jo lielaka kljust satiksme. Taa ka tagad ir pilnigi achgaarns domu gajiens - maz cilveku, tapec "griezisim" nost tos pashus nedaudzos autobusu reisus. Nu protams! No kurienes tad palielinasies pasazieru skaits, ja ir viens vilciens dienaa?!? Ar to jau neviens normals cilveks neies rekinaties un visu pakaartot vienigajam vilciena "atejas" laikam. Tapec jau meklee papildus iespejas, piem., privaatos businjus. Elle kautkaada, kapec nevaretu vairak vilcienu reisu ierikot, lielie specialistu piesaistitaji un ekonomiskaas aktivitates atjaunotaaji, ko? Saaciet ar buutiskako tachu, maakonju stuumeji juus...
zvirbulēns
z
O, nē, ar e-tīkliem to problēmu neatrisināt, ir jādibina jauna pilsētvalsts Rīga. Cilvēkus jāmudina pamest nomales: Kuldīgu, Smilteni, nerunājot par tālākiem kaktiem, un vākties tuvāk Rīgai. Vēl labāk būt izdomāt latviskās Latvijas zonas, kur tiem latviešiem sanākt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas