Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijai izmaksāts 31% no pieejamā ES fondu finansējuma

Latvijai līdz 2011. gada 31. martam kopumā izmaksāti 989,2 miljoni latu jeb 31,1% no pieejamā ES fondu finansējuma, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Līdz 31. martam kopumā ES fondu projekti apstiprināti par 2,4 miljardiem latu jeb par 78,4%, noslēgti līgumi ar finansējuma saņēmējiem par 2, 3 miljardiem latu jeb 75,2%, informēja ministrijas pārstāve.

Latvijā ES fondu līdzekļi tiek plānoti trīs virzienos jeb darbības programmās - Cilvēkresursi un nodarbinātība, Uzņēmējdarbība un inovācijas, Infrastruktūra un pakalpojumi.

Latvijai pieejamais ES fondu finansējums 2007.-2013.gada periodā ir 3,18 miljardi latu, un tos valsts var izmantot līdz 2015.gada beigām.

Trešdien Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs pasniedza 2007.-2013.gada periodā izmaksātā miljardā lata sertifikātu ES fondu projekta "Bauskas pils II kārta" īstenotājam - Bauskas novada domei.

"No kopējā trīs miljardu latu piešķīruma 2007.-2013.gada ES fondu plānošanas periodā projektu īstenotājiem ir izmaksāts viens miljards latu, kas ir būtiskas investīcijas Latvijas ekonomikā, ņemot vērā, ka ES fondi ir viens no būtiskākajiem finanšu instrumentiem, lai veicinātu Latvijas ekonomikas atveseļošanos," uzsvēra Aleksandrs Antonovs.

Latvija ir saņēmusi no ES jau pirmsstrukturālo fondu finanšu palīdzību (pirms iestāšanās ES), kā arī struktūrfondu atbalstu iepriekšējā plānošanas periodā 2004.-2006.gadā. Kopumā 2004.-2006.gadā Latvijas tautsaimniecībā ir ieguldītas ES struktūrfondu investīcijas 461,5 miljonu latu apmērā.

Finanšu ministrija secināja, ka ES struktūrfondu investīcijas nodrošinājušas tādu ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā, ko Latvijas nebūtu spējusi panākt vienīgi ar budžeta līdzekļu un atbalsta saņēmēju pašu resursu palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas