Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Latvijas kuģniecība «bruņojas»

Uz a/s _Latvijas kuģniecīb_a (LK) ārkārtas akcionāru sapulci pirms pulksten desmitiem bija ieradušies tikai LK pārstāvji, savukārt a/s Ventspils nafta (VN) puses pārstāvji – ne, informē Db.lv.

LK pārstāvis Zigurds Krastiņš viesnīcas foajē sanākušiem cilvēkiem paziņoja, ka akcionāru sapulce nenotiks, jo ir pārcelta uz 17.decembri. Kā novēroja Db.lv, pie LK administratīvās ēkas Elizabetes ielā 1, kas vakar pēcpusdienā tika apjozta ar stiepļu žogu un no iekšpuses apklāta ar melnu pārsegu, ir četras apsardzes mašīnas.

Vakar, 7.oktobrī, LK izplatītajā paziņojumā bija norādīts, ka LK īsteno visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai aizsargātu sabiedrības vairāk nekā 5000 akcionāru īpašumu.

Ju vēstīts, ka VN nepiekrīt LK valdes lēmumam pārcelt 8.oktobrī paredzēto kuģniecības akcionāru sapulci un plāno to noturēt, aicinot piedalīties arī valdības pārstāvjus.

Latvijas kuģniecības bažas šajā situācijā pastiprinājušas ziņas, ka LK no trešo personu puses, iespējams, plānots ieņemt ar spēku, izmantojot tās pašas privātās apsardzes firmas TM Security pakalpojumus, kas šāgada pavasarī bija iesaistīta vardarbībā Ventspils uzņēmuma Ventbunkers birojā Ventspilī vairākkārtējā ēku ieņemšanā.

LK rīcībā esošā informācija liecinot, ka uzbrukumā uzņēmumam ieinteresēta akcionāru grupa, kas krāpniecisku darbību rezultātā nodarījusi ievērojamus zaudējumus uzņēmumam un pārējiem akcionāriem, teikts LK valdes priekšsēdētāja palīga Ģirta Apsīša paziņojumā.

Savukārt VN rosināja valdības pārstāvjus un akcionārus apmeklēt LK akcionāru sapulci 8.oktobrī, lai kopīgi risinātu LK vadības izmaksu samazināšanas un uzņēmuma efektīvas un uz biznesu orientētas darbības jautājumus, informē VN, kas jau iepriekš ziņojusi, ka pēdējo trīs gadu laikā LK padome izmaksājusi sabiedrībai piecus miljonus latu.

Latvijas kuģniecības valde arī brīdina par iespējamām provokācijām un acīmredzamiem mēģinājumiem noturēt pretlikumīgu viltus sapulci, jo VN ignorē faktu par sapulces atcelšanu un ir izplatījis neleģitīmu aicinājumu ierasties uz neesošu LK akcionāru sapulci. Latvijas kuģniecības valde norāda, ka nav sastādījusi akcionāru sarakstu 8.oktobra ārkārtas akcionāru sapulcei, tādējādi jebkuri mēģinājumi noturēt kuģniecības akcionāru sapulci ir uzskatāmi par nelikumīgiem.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas