Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līdaka optimistisks par ZZS iespējām atkal nokļūt pie varas

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējas atkal nokļūt pie varas ir atkarīga no valdošās koalīcijas un politisko spēku vienotības tajā, Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresa priekšvakarā Latvijas Radio sacīja viens no LZP līderiem Ingmārs Līdaka.

Politiķis saskata iespējas ZZS atkal iekļūt valdībā, jo ir skeptisks par esošās koalīcijas vienotību - nacionālā apvienība arvien vairāk cenšoties spodrināt savas spalvas un arī Zatlera reformu partija virzot tīri savas intereses. Kad nestabilitāte būs kļuvusi pārāk liela, radīsies nepieciešamība pēc ZZS kā stabilizējoša spēka, uzskata Līdaka.

Politiķis stāstīja, ka nedēļas nogalē gaidāmais LZP kongress būs organizatorisks un nekādas būtiskas amatpersonu un programmas izmaiņas nav gaidāmas.

Būtiska kongresa daļa tiks veltīta Lietuvas Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības jautājumiem, ko LZP neatbalsta. Līdaka kopumā bija neapmierināts ar Lietuvas nicīgo attieksmi pret Latviju ne vien AES, bet arī citām Latvijas interesēm, kā piemērus minot Latvijai būtiskā Reņģes - Mažeiķu dzelzceļa mezgla nojaukšanu un Būtiņģes naftas termināla uzcelšanu pret Latvijas interesēm.

Līdaka skaidroja, ka galvenais iemesls, kāpēc LZP iestājas pret konkrēto AES projektu, ir totāls informācijas un aprēķinu trūkums. Viņš ir dzirdējis neoficiālus aprēķinus, ka Visaginā saražotā elektrība būšot trīs vai četras reizes dārgāka nekā brīvajā tirgū pieejamā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas