Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Līdz ar pirmo sniegu autoservisos gaida kulmināciju riepu nomaiņai

Latvijas autovadītāji jau ir sākuši savus automobiļus aprīkot ar ziemas riepām, tomēr autoservisos lielāko pieprasījuma pieaugumu uz riepu nomaiņu gaida, uzsniegot pirmajam sniegam, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujāto autoservisu pārstāvji.

Automašīnu rezerves daļu un servisa kompānijas "Kemi" autoservisa vadītājs Ēriks Kamergrauzis aģentūrai BNS pavēstīja, ka autovadītāji jau gatavojas ziemas sezonai un sāk mainīt vasaras riepas pret ziemas riepām. "Salīdzinot ar pagājušo mēnesi, interese par ziemas riepām, iegādi, maiņu ir pieaugusi. Kulminācija būs no tā brīža, kad reāli uzsnigs pirmais sniegs un noturēsies pāris dienu, līdz brīdim, kad iestāsies aizliegums braukt ar vasaras riepām," viņš teica.

Kamergrauzis klāstīja, ka autovadītāji pašreizējos ekonomiskajos apstākļos varētu taupīt arī uz ziemas riepu iegādi. "Tādu vadītāju, kas ziemā brauks ar vasaras riepām, domāju, ka nebūs, bet tādi, kas meklēs variantus, kā lētāk atrisināt ziemas riepu iegādi, būs," viņš uzsvēra.

"Kemi" autoservisa vadītājs sacīja, ka autovadītāji, taupot līdzekļus, iegādāsies lētākas ziemas riepas, tostarp populāra izvēle varētu būt jau lietotas vai atjaunotas riepas. Savukārt ģimenes, kurām ir vairākas automašīnas, ziemas periodā taupības nolūkos izmantos tikai vienu spēkratu.

"Autovadītāji, kuri brauks katru dienu un brauks tālu, naudu par labām ziemas riepām nežēlos! Viņi saprot, ka labas ziemas riepas pirmām kārtām nozīmē labu drošību," atzina Kamergrauzis.

Uzņēmuma "Autofavorīts" pārstāve Inga Pāvula aģentūru BNS informēja, ka, uzsniegot kaut nelielam, bet pirmajam sniegam pagājušās nedēļas nogalē, autovadītāji daudz aktīvāk izrādījuši interesi par ziemas riepu nomaiņu nekā pirms tam.

Pāvula minēja, ka jau nedēļas sākumā "Autofavorīts" saņēmis daudz vairāk pieteikumu ziemas riepu nomaiņai nekā iepriekš.

Viņa paskaidroja, ka līdz ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos autovadītāji šogad vairāk izvēlas lietotas, nevis jaunas ziemas riepas.

Autoservisa "Varāns" vadītājs Armands Jarmolinskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka autovadītāji ir sākuši aprīkot automašīnas ar ziemas riepām, bet lielākais pieprasījums gaidāms, uzsniegot pirmajam sniegam. Viņš sacīja, ka autovadītāji līdz pēdējam brīdim centīsies braukt ar vasaras riepām.

Jarmolinskis arī klāstīja, ka riepu ražotāji piedāvā dažādas atlaides un pašlaik ziemas riepām cenu ziņā ir ļoti labi piedāvājumi.

Latvijā ar ziemas riepām automašīnām obligāti jābūt aprīkotām no 1.decembra līdz 1.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas