Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lieģis: pievienošanās ziemeļvalstu elektroenerģijas biržai ļautu pirkt lētāko elektrību

Piektdien Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis (V), tiekoties ar enerģētikas ekspertiem, uzsvēra Ziemeļeiropas elektroenerģijas biržas nozīmi Latvijas elektroeneģijas tirgū. 

"Pievienošanās ziemeļvalstu elektroenerģijas biržai Nord Pool stiprinātu mūsu drošību un palielinātu iespējas starptautiskajā tirgū iepirkt iespējami lētāko elektrību," norādīja Imants Lieģis.

Tāpat viņš pauda bažas, ka izpildvaras līmenī ieilgušo diskusiju dēļ tagad izmaiņas likumos, kas sagatavos Latvijas pievienošanos šai elektroenerģijas biržai, jāvirza sasteigti.

Nord Pool birža Ziemeļvalstīs ir parādījusi sevi kā veiksmīgu elektroenerģijas vairumtirdzniecības modeli. Caur šo biržu Skandināvijā notiek 80 procenti tirdzniecības darījumu, un tai pievienojas arī citas valstis, piemēram, Apvienotā Karaliste, Nīderlande un Vācijas ziemeļu daļa.

Baltijas valstu premjeri vienojušies, ka visas trīs valstis Nord Pool biržai pievienosies līdz 2011.gada beigām. Plānots, ka valdība 1.marta sēdē izskatīs nepieciešamos grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, informēja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas