Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lielo valsts uzņēmumu vadības atalgojums šogad nevarēs pārsniegt 4780 latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dombrovskīts
D
Treknie gadi neatkārtosies.Bet tikai priekš reņģēdājiem.
nu
n
Turpat 24 reizes vairāk kā valstī noteiktā minimālā alga. Vismaz nav 44 reizes vairāk.
edmunds zalite
e
1. valsts ierednju un vadiitaaju atalgojums ir jaapiesien nevis pie videejaas algas (kuru ietekmee saadas superalgas) bet gan pie minimaalaas, jo tas stimulees paaugstinaat arii minimaalo algu valstii. 2. Karlis Balodis teica "Pirmā kārtā izskaužama korupcija. Valsts izmantošana privātās interesēs. Krusttēvu, krustdēlu un partiju būšana pie iestāšanās valsts amatos. Valsts amati lai pienāktos cienījamiem, spējīgākiem. Pieteikšanās valsts amatos jānotiek lietišķai konkurencei. Nedrīkst tikt uzskatīts par noziegumu, ja lietpratējs tiecas pēc kāda augstāka amata. Spēkā jānāk Platona izteikumam, ka cilvēcei tikai tad labi klāsies, ja filozofi (t. i. nesavtīgi lietpratēji, zinātnieki) būs ķēniņi un ķēniņi filozofi. Pie mums katrs partijas vīrs tiek uzskatīts par cienīgu izpildīt katru amatu, tiklīdz kā tā partija pie stūres. Jāizskauž nespējnieku princips: kam Dievs (mūsu apstākļos: partija) dod kādu amatu, tam tas dod arī vajadzīgo gudrību. Faktiski neprašas var tikai valsti gremdēt, ne pacelt. Bet vai tad mums nav lietpratēji valsts amatos, vai mums nav mācīti agronomi, mācīti mežkopji, mācīti inženieri attiecīgos tehniskos resoros. Jā gan. Bet starp jēdzienu lietpratējs un lietpratējs ir izšķirība. Nav vis katrs ar augstskolas diplomu apbalvotais pirmās šķiras lietpratējs. Nav arī katrs diplomētais nesavtīgs valsts un tautas darbinieks. Un tikai tādi var valsti, var tautu, var tautas labklājību pacelt. Egoisti, otrās un trešās šķiras lietpratēji gādā tikai par sevi un savējiem. Un ir ārkārtīgi apvainoti un uzpūtīgi, ja tam zinātnieks pierāda grēkus, nepareizības. Atsaucoties uz sava lietpratēja īpašību, uz savu (varbūt caur skolotāju pārliecīgu labvēlību) iegūtu diplomu, tie lūko katru kritiku noriet, arī tādu, kuru katrs cilvēks ar veselu cilvēka prātu var pārbaudīt, ņemot palīgā vienreiz vienu. Bet taisni jaunai valstij ar vēl neattīstītu rūpniecību un kultūras valstīm pakaļ palikušu zemkopību jāiet bojā. Bojā gājušas kritiskos laikos ne tikai mazas, bet arī lielas valstis, pasaules valstis, ja tām bija slikta, nespējīga valdība… Noturējušās caur dažādām vētrām ir arī mazās valstis, ja tām bija laba, spējīga valdība."
lauku vecis
l
Gribu redzēt kā valdība izraus magoņveidīgajiem jau sagrābto piķi! Nu nesanāks nekas, jo šitā šlaka ir kā asinssuņi - ja kur ieķeras, tad žokļi ciet!
felikss
f
Kad atvērsiet deklarācijas , valodu zaudēs visi, kas māk reizināt.
speķabībele
s
beidzot kādi reāli, saprotami skaitļi.
Bet ko lai dara?
B
Ko lai dara tie valdes priekšsēdētāji, kuri negrib tik lielu algu. Laidīs vaļā, vai kā?
ei!
e
Būs darba vietas "spečuku " vietā!
Īsti neticu!
Ī
Lai nu tā būtu! Paskatīsimies!
latvietis
l
kaa jau tas ir iegaaies tautu atkal dezinformee.alga uz papiira buus ap4700ls.bet buus ikmeenesja preemijas,pimaksas un t.t. un reaali buus ikmeenesi sanjemts tie pasji 9000-10000 ls. noziedznieku banda.Latvijaa jau paari par 40% iedziivotaaju ir zem nabadziibas slieksnja,bet bandaj naudas ir v ienmeer par maz....
Ezis
E
Klerkam liekas tas ir maz? Un tas ka 4800 ir X24 par minimālo valstī? Ko tad interesanti absolūts diletants enerģijā strādā Latvenergo? Vai tad tarifi ir mazinājušies? Tas ir tautas uzņēmums ,kuram jāstrādā savam saimniekam ,bet nekā rezultāti sūdīgi ,par ko vairāk par X5 minimālš maksāt? Ja nepatīk ,durvis ir tur ,ārā daudz cilvēku to pašu darbu tikpat neveiksmīgi ,bet varbūt stipri veiksmīgāk novadīs! Vai attīstās dzelzceļš? Jaunas līnijas parādijās ,vai biļetes lētākas? Nav tad par ko maksājam? Un vēl ,kāpēc jārēķina klauniem algas no kaut kāda mistiska prognozētā vidējā? Ir reālā minimālā alga un ir reāls sociālās nevienlīdzības indekss, Džīnī maksimums X9 ! Kur ir problēmas ,bezjēdzīgi biedri aizies prom ,jo labāk īpašniekiem,jo priekš kam tērēt nelgās naudu?
  • 0
  • 0
Nesekmīgs pamatskolas matemātikā???
N
Interesanti kopš kura laika 200'000 iedz. 2mij. valstī ir 40%?
  • 3
  • 2
Vārds
V
Kā tad tā? Tagad ņems nost tiem, kas sapriecājušies? Varbūt tas variants ko te kāds blogos ieteicis(http://www.diena.lv/blogi/alga-13987532) par progresīvo nodokli, tomēr labāks?
xxx
x
Vai jaunas algas piešķirs tapēc ka pienākās? vai jauni konkursi uz amatiem nebūs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas