Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Likvidēs arī Šlesera vadīto partiju LPP/LC

Partijas LPP/LC kongresā ceturtdien klātesošie delegāti nobalsoja par partijas likvidāciju. Par LPP/LC likvidāciju nobalsoja 119 biedri, 32 bija pret, bet septiņi atturējās. 

Partijas manta un finanšu līdzekļi tiks nodoti partijas likvidatorei norēķinu veikšanai ar partijas kreditoriem. Par partijas likvidatori iecelta Lāsma Mentele, viņa saņems 100 latus mēnesī par šo pienākumu pildīšanu līdz partijas likvidēšanas beigām.

Jāatzīmē, ka jau kongresa sākumā klātesošie delegāti nobalsoja par partijas līdzšinējā nosaukuma - LPP/LC - atjaunošanu. Bet, tā kā partijas atjaunotais nosaukums vēl nav reģistrēts, par likvidēšanu delegāti balsoja kā Šlesera reformu partijas LPP/LC biedri.

Kā savās runās atzina vairāki kongresa delegāti, pasākums lielā mērā atgādināja bēres, kurās netrūka ziedu pušķu, kavēšanās atmiņās un savstarpējas slavināšanās.

Partijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers LPP/LC darbības laiku raksturoja kā laiku, kurā notika reāli darbi. Atzinīgi vārdi tika veltīti gan bijušajiem premjeriem Ivaram Godmanim un Andrim Bērziņam, gan partijas savulaik deleģētajiem ministriem.

Pēc Šlesera teiktā, LPP/LC "pieļāva kļūdas", kuras Šlesers gan nekonkretizēja, kā arī bijuši veiksmes stāsti.

Šlesers norādīja, ka politiķim ir jāsaprot, kurā brīdī ir jānāk politikā un kad no tās jāaiziet. Pēc Šlesera domām, LPP/LC nav tiesību palikt kopā ar sīkpartijām, kas nav pārstāvētas parlamentā, bet tikai aizņemt vietu reģistrā. Savus partijas biedrus Šlesers raksturoja kā rīcības cilvēkus un pauda cerību, ka viņi atradīs iespēju arī turpmāk darboties Latvijas labā.

Kā zināms, 10.Saeimas vēlēšanās LPP/LC starpēja kopā ar Tautas partiju, izveidojot apvienību Par labu Latviju. Vēlēšanās apvienība neguva cerēto atbalstu un strādāja opozīcijā. 11.Saeimas vēlēšanās partija startēja ar jaunu vārdu - Šlesera Reformu partija LPP/LC, taču nepārvarēja 5% barjeru un parlamentā neiekļuva. 

LPP/LC kļuvusi jau par otro partiju dažu mēnešu laikā, kas nolēmusi izbeigt darbību. Iepriekš šādu lēmumu pieņēma arī Tautas partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas