Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lindermans ar referenduma palīdzību Eiropai vēlas parādīt Latvijas problēmas

Biedrības_ Dzimtā valoda _līderis un viens no krievu valodas referenduma iniciatoriem Vladimirs Lindermans rītdienas referendumā vēlas savākt pēc iespējas vairāk balsu, tādējādi visai Eiropai pierādīt, ka Latvijā nerēķinās ar vairāku tūkstošu iedzīvotāju vēlmēm un uzskatiem.

"Es saprotu, ka tagad pēc daudzu domām referendums tiek rīkots, lai sanaidotu krievus ar latviešiem, tomēr starp tiem ir arī mūs ienaidnieki uz mūžu. Tāpēc mūsu mērķis rītdiena savākt pēc iespējas lielāku balsu skaitu, lai pierādītu Eiropai, ka Latvijā ir gadījumi, kad nerēķinās ar vairāku tūkstošu iedzīvotāju viedokli," intervijā Vesti segodnja sacīja Lindermans.

Tomēr viņš piebilst, otrs svarīgākais iemesls referenduma rīkošanai ir fakts, ka valdošās partijas rēķināsies un nākamajā reizē pirms ierosināt jautājumu par krievu skolu slēgšanu piedomās.

"Latvija nav atsevišķa planēta! Mēs dzīvojam Eiropā, un mūsu problēmas var atrisināt tikai ar tās palīdzību, kam ir vajadzīgs spēcīgs lobijs," piebilda Lindermans.

Kā ziņots, rīt Latvijā notiks referendums par krievu valodas statusa maiņu.

Referenduma laikā vēlētājiem tiks izsniegta tikai balsošanas zīme, kuras aizmugurei jābūt apzīmogotai. Aploksni balsotāji nesaņems. Tautas nobalsošanas zīmē būs jautājums "Vai jūs esat par likumprojekta Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?". Iespējamie atbilžu varianti ir "Par" un "Pret".

Ja vēlētājs atbalsta izmaiņas Satversmē, kas paredz noteikt krievu valodai otras valsts valodas statusu, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde "Par". Ja vēlētājs ir pret grozījumiem Satversmē un neatbalsta valsts valodas statusa noteikšanu arī krievu valodai, tad viņam tautas nobalsošanas zīmē jāatzīmē atbilde "Pret".

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks tautas nobalsošanas dienā būs no plkst.7 līdz plkst.22. Tiesības piedalīties tautas nobalsošanā ir balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos tautas nobalsošanā, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas