Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lindermans par savas partijas veidošanu plāno spriest aprīlī

Biedrības Dzimtā valoda līderis Vladimirs Lindermans par savas partijas izveidošanu plāno spriest aprīlī, aģentūrai LETA pastāstīja Lindermans.

"Aprīlī būs kongress, kurā kopā ar Jevgeņiju Osipovu spriedīsim par politiskās apvienības izveidošanu," teica Lindermans, pagaidām sīkāk nekonkretizējot parijas izveidošanas tehniskās detaļas.

Lindermans atzina, ka tuvākajā laikā nekādas plašākas aktivitātes neplāno. Galvenais, pie kā tikšot strādāts - kā sasniegt to, lai pilsētās, kurās referendumā bija ievērojams atbalsts krievu valodas noteikšanai par otru valsts valodu, krievu valodai tiktu piešķirts reģionālās valodas statuss.

Patlaban Dzimtās valodas līderis arī nedaudz pievērsies tiesvedībai, iesniedzot tiesā prasību pret Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (Vienotība).

Kā ziņots, pēc Lindermana vadītās biedrības Dzimtā valoda iniciatīvas tika savākts nepieciešamais parakstu skaits, lai notiktu referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu. Kaut arī referendumā šī iecere cieta pamatīgu sakāvi, Lindermans pauda uzskatu, ka viņa mērķis esot sasniegts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas