Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LNT diskusijā paziņojot, ka tā ir (AŠ)2 reklāma, JL biedrs tiek pie konjaka

Trešdienas vakarā LNT diskusiju raidījumā Tautas deklarācija kāds jaunietis - kā vēlāk izrādījās, partijas Jaunais laiks (JL) biedrs - ēterā paziņoja, ka pasākums ir Aināra Šlesera un Andra Šķēles politiskās apvienības (AŠ)2 reklāma. Iepriekš sabiedriskais aktīvists Gints Knoks mikroblogošanas vietnē Twitter bija solījis dāvināt konjaku un Platona grāmatu _Valsts _tam, kurš iekļūs raidījuma studijā un ēterā pateiks vārdus: "vai tiešām neviens neredz, ka šis marasms ir (AŠ)2 reklāma?"

G.Knoks ir pārliecināts, ka raidījums ir (AŠ)2 politiskā reklāma un raidījums veidots apvienības un tās ideju popularizēšanai. Viens no raidījuma veidotājiem ir (AŠ)2 pietuvinātās kustības Par labu Latviju!, kā arī telekompāniju LNT un TV5 vadītājs Andrejs Ēķis. Viņš paudis viedokli, ka ir nepieciešams raidījums, kurā, piedaloties viedokļu līderiem un iesaistoties sabiedrībai, uzrakstīt tautas deklarāciju ar svarīgākajiem valsts uzdevumiem. Diskusija šonedēļ notiek katru vakaru.

"Augstu vērtēju latviešus, tādēļ uzskatu, ka tik vājprātīgi samākslots raidījums nav tā vērts, lai tam tērētu savu laiku," Diena.lv sacīja G.Knoks. Uz jautājumu, vai uzskata, ka diskusija bija politiski neitrāla, A.Ēķis Dienai iepriekš norādīja, ka pirmdien diskusijā nepiedalījās ne politiķi, ne politiskie līderi, viņš arī neesot manījis, ka diskusija būtu kļuvusi partejiska. Kandidēt vēlēšanās viņš neesot plānojis.

Jauneklis, kurš ne vien pateica norādīto frāzi, bet arī argumentēja savu viedokli, ir JL Ētikas komisijas loceklis Jānis Egliņš. "Man nav žēl cilvēkam uzdāvināt konjaka vai vīna pudeli un grāmatu par to, ka viņš skaļi pauž savu viedokli, nevis anonīmi pauž to kaut kur, piemēram, internetā," norādīja G. Knoks.

Pats J.Egliņš Twitter vietnē vēsta, ka diskusijā bijis grūti gan tikt pie vārda, jo, pēc viņa vēstītā, studijā ir daudz Tautas partijas jauniešu organizācijas pārstāvju. Tāpat viņš apgalvo, ka būtu mēģinājis runāt arī bez G.Knoka izaicinājuma, taču tas esot palīdzējis izvēlēties attiecīgos vārdus.

Viena no raidījuma dalībniecēm Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse, reaģējot uz J.Egliņa teikto, paziņoja, ka viņa nevienu nereklamē, taču viņa priecājas, ka ir likusi jaunietim aizdomāties.

Pēc trešdien izdevušās provokācijas G.Knoks tagad sola rakstnieka Franca Kafkas grāmatu Process un trīs labus vīnus balvā tam, kurš raidījuma tiešajā ēterā pateiks, ka "par šo balagānu maksā Šķēle un Šlesers". "Es gan šaubos, vai otrreiz tas izdosies, gan jau (AŠ)2 pionieri izskaitļos "svešo", taču mēģināts nav zaudēts," saka G.Knoks un piebilst, ka cilvēkiem jāsaprot – raidījuma mērķis nav meklēt izeju no valstī valdošā panīkuma, bet gan reklāmēt atsevišķu politisko spēku un viņu idejas. Arī raidījuma pašreizējos reitingus G.Knoks saista ar vērienīgu tā reklāmu un raidījumam piesaistītajiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas