Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LPP/LC divus gadus nav maksājusi sociālo nodokli

Saeimā pārstāvētā un Rīgas domes koalīcijā esošā partija LPP/LC divus gadus par kādu darbinieku nav maksājusi sociālo nodokli, šovakar vēsta LTV raidījums de facto. To raidījumam apstipināja arī partijas bijušās amatpersonas, tiesa gan apgalvojot, ka tā bijusi kļūda.

Nodokļu nemaksāšanu nejauši atklājis partijas biedrs Uldis Štokmanis, kurš joprojām ir arī partijas ārlietu sekretārs – tas ir štata darbinieks, norāda raidījums. Štokmanis de facto atzina, ka partijai laiku pa laikam radušās naudas grūtības, tāpēc alga mēgusi aizkavēties – dažkārt tā maksāta reizi divos mēnešos. U.Štokmanis gan bijis pārliecināts, ka par to visi nodokļi tiek maksāti.

Tikai tagad pavisam nejauši atklājies, ka pēdējos divus gadus partija par viņu nodokļus nav maksājusi. Divas reizes sociālais nodoklis pārskaitīts 2009.gadā, bet pagājušajā gadā sociālais nodoklis ne reizi nav maksāts, liecina VSAA informācija, ko ieguvis U.Štokmanis.

Vaicāts, vai partija paskaidrojusi, kāpēc šāda situācija radusies, U.Štokmanis de facto sacīja, ka “vienkārši naudas nebija, tas arī viss.” Tagad gan sociālais nodoklis esot samaksāts, taču U. Štokmanis nebija pārliecināts, vai pēdējos gados par viņu nomaksāts arī iedzīvotāju ienākumu nodoklis. “Es domāju, ka vispār nav maksāts. Neesmu pārliecināts, bet tā domāju - ja jau, tad jau,” raidījumam atzina U.Štokmanis.

de facto norāda, ka partija sociālo nodokli nav maksājusi gan vēlēšanu gadā, gan gadu pirms tām un šāda partijas rīcība uzskatāma par divkosīgu, jo arī LPP/LC pirms 10.Saeimas vēlēšanām mudināja budžetam izstrūkstošos līdzekļus iegūt no ēnu ekonomikas, mudinot iedzīvotājus nodokļus maksāt. Arī Štokmanis atzīst, ka šāda rīcība bijusi pretrunā partijas politiskajiem uzstādījumiem: “būtībā tas tā ir, bet šeit arī objektīvi apstākļi, ka tās naudas nebija”.

Nodokļu nemaksāšanas laikā partijas ģenerālsekretārs bija Vitālijs Aizbalts, kurš šobrīd iecelt Rīgas domei piederošā Rīgas ūdens valdē, norāda de facto. V.Aizbalts gan atteicās kameras priekšā skaidrot nodokļu nemaksāšanu, jo savu aktīvo darbību partijā tagad esot pārtraucis. Telefonsarunā viņš gan apgalvoja, ka neesot zinājis, ka partija nodokļus nemaksā.

“Man bija pilna pārliecība, ka viss tiek maksāts, vēl jo vairāk [..] Štokmaņa kungs ne reizi nebija vērsies un uzdevis tādu jautājumu,” de facto sacīja V.Aizbalsts. Taču uz iebildi, ka nodokļu nemaksāšana atklājusies tikai tagad, Aizbalts reaģēja sakot, ka “es to nevaru komentēt, jo es kopš 3.janvāra strādāju “Rīgas ūdenī”. Arī vaicāts, kāpēc kļūdu neviens nebija novērsis 2 gadu garumā, V.Aizbalts atbildēja īsi: “es jums nevaru komentēt!”

Aizbalts visus jautājumus lūdza uzdot tolaik par partijas naudas plūsmu atbildīgajam Ervīnam Straupem. Arī viņš kameras priekšā notikušo skaidrot atteicās, minot tos pašus argumentus, ko Aizbalts. Straupe kļuvis par jaunizveidotā “Rīgas namu pārvaldnieka” vadītāju un partijas lietās tāpēc neiesaistoties. Straupe gan “de facto” atzina, ka nodoklis tiešām nav maksāts, taču tagad visas saistības esot nokārtotas.

Viņaprāt arī nodokļu nemaksāšana neliecinot par partijas dubultu morāli - “mēs nevaram runāt par ēnu ekonomiku, pie situācijas, kur Štokmaņa kungam tiek izmaksāta oficiāla alga, tiek aprēķināts nodklis. Vienīgais var runāt par grāmatvedisku kļūdu un par nodokļu parādu un nevis par ēnu ekonomiku,” raidījumam sacīja E.Straupe.

E.Straupe de facto atzina, ka partijai bijušas problēmas ar naudas plūsmu. Taču nav atbildes, kāpēc divu gadu laikā šo kļūdu partija nenovērsa un nodokli samaksāja tikai pēc tam, kad U.Štokmanis uzzināja, ka sociālais nodoklis nav maksāts.

“Es jums vēlreiz saku, jautājums ir atrisināts, līdz ar to es neuzskatu, ka tur būtu kaut kas vairāk komentējams,” izvairīgs bija E.Straupe.

Raidījums norāda, ka LPP/LC šobrīd ir Rīgas domes koalīcijā un pārstāvēta arī Saeimā. Partijas līderis Ainārs Šlesers tā arī nebija gatavs de facto skaidrot, kāpēc partija nav maksājusi nodokļus un vai tas nav pretrunā ar tās politiskajiem uzstādījumiem. A. Šlesers interviju atteica ar sava preses pārstāvja starpniecību un pa tālruni nav bijis sazvanāms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas