Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LRA esot vismaz seši zinoši pretendenti, kuri varētu ieņemt ministra amatu

Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) ir vismaz seši, septiņi zinoši pretendenti, kuri varētu ieņemt ministra amatus, šodien pēc LRA politiķu tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pauda LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Vispirms gan ir jāsagaida, ka kāds izteiks piedāvājumu viņu izvirzīšanai, norādīja politiķis.

Savukārt LRA līderis Mārtiņš Bondars uzrunas sākumā mediju pārstāvjiem pauda prieku, ka LRA sakrīt viedokļi ar Vējoni par redzējumu Latvijai nākotnē nacionālās drošības jautājumos, demogrāfijas politikā, tautsaimniecības attīstību un reģionālajiem jautājumiem. Politiķis norādīja, ka ir jautājums, kad tiks mainīta politiskā kultūra, jo pašlaik “uz skatuves” neesot tie cilvēki, kuri pieņem politiskos lēmumus.

Bondars norādīja, ka pašreizējā politiskajā situācijā LRA ir grūti ar astoņiem deputātiem Saeimā pretendēt uz valdības veidošanu, bet, ja koalīcija ir gatava atbalstīt LRA premjerministra amata kandidātu, tad viņš kā LRA līderis būs gatavs uzņemties šo atbildību.

Taujāts, vai sarunā Vējoni apspriests jautājums par nākamo premjerministru, Bondars norādīja, ka tā ir Valsts prezidenta prerogatīva un šodienas sarunā vispirms esot runāts par darāmajiem darbiem. Prezidents vēlētos redzēt tādu Ministru prezidentu, kas ir spēcīga personība un spējīgs vadīt valdību nosaukto mērķu sasniegšanai. Pašlaik Valsts prezidenta izvirzītajiem kritērijiem neviens no kandidātiem, kuriem ir reāli izveidot valdību, neatbilstot.

Vaicāts, vai Vienotības līdere Solvita Āboltiņa ir reālākais premjera amatam kandidāts, Liepiņš norādīja, ka šis jautājums jāuzdod bijušās koalīcijas līderiem. Ja Vienotība, kura pašlaik uzņēmusies iniciatīvu, kā premjerministra amata kandidāti izvirzīs savu partijas priekšsēdētāju, tad LRA respektēs Vienotības izvēli, jo pamatdiskusija būs par darāmajiem darbiem.

Kā ziņots, šodien turpinās politisko partiju konsultācijas ar prezidentu par jaunās valdības izveidi.

Politiķi kuluāros spriež, ka valdības veidošanā priekšā vēl ir smagas sarunas, jo skaidru vienošanos neesot par pašiem konceptuālākajiem jautājumiem - gan par koalīcijas sastāvu, gan par skaidru atbalstu iespējamam premjera amata kandidātam un portfeļu sadali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas