Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LRA sarakstu līderi - Smiltēns, Kleinberga, Brante, Viļums un Bite

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) trešdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi savus deputātu kandidātu sarakstus 13. Saeimas vēlēšanām, portālu Diena.lv informēja partiju apvienības pārstāvji. Kopumā no LRA sarakstiem uz vietu parlamentā kandidēs 115 personas. LRA norāda, ka vairāk nekā puse sarakstā iekļauto Saeimas vēlēšanās kandidēs pirmo reizi, tomēr vairāk nekā 25 cilvēki jau ir pašvaldību domēs ievēlēti deputāti vai pašvaldību vadītāji.

Jaunākais kandidāts LRA sarakstā ir 21 gadu vecs, savukārt pieredzes bagātākais ir 74 gadus vecs. Kopumā līdz 30 gadu vecumam LRA sarakstos startē 11 deputātu kandidāti, savukārt 47,9% deputātu kandidātu ir vecumā no 31 līdz 50 gadiem.

LRA saraksta līderi Rīgā būs juriste Ieva Brante, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide un pašreizējā Saeimas sasaukuma deputāts Mārtiņš Šics.

Vidzemē kā pirmais numurs startēs 12. Saeimā no Vienotības saraksta ievēlētais Edvards Smiltēns, kurš nu ir LRA valdes loceklis un arī partijas ministru prezidenta amata kandidāts, kā arī divi citi pašreizējie parlamentārieši - diriģents Arvīds Platpers un basketbola treneris Varis Krūmiņš.

Kurzemē saraksta augšā ir partijas valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, Liepājas vicemērs Ģirts Kronbergs un Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis.

Zemgalē pirmās trīs vietas sarakstā atvēlētas 12. Saeimas deputātei Ingai Bitei un 12. Saeimas deputātam Rihardam Melgailim, kā arī Jēkabpils novada domes deputātam Mārtiņam Svilim. 

Latgalē LRA kā lokomotīves izvirzījuši 12. Saeimas deputātu Juri Viļumu, Preiļu novada domes deputātu Juri Vucānu un 12. Saeimas deputāti Silviju Šimfu.

"Veidojot sarakstus, domājām par to, lai tajos tiktu pārstāvēts pēc iespējas plašāks dažādu nozaru loks, lai varam galvot par katra cilvēka godaprātu un vēlmi strādāt Latvijas labā nākamos četru gadus un vēl pēc tam. Mūsu mērķis − piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem kvalitatīvu un drošu izvēli 13. Saeimas vēlēšanās. Tieši tāpēc LRA sarakstos atradīsiet ļoti daudz cilvēku, kuri ar savu labo reputāciju ir izpelnījušies sabiedrības uzticību," komentē Kleinberga.

 

Top komentāri

Pašu košāko monstru parāde,
P
velna māti Kleinbergu ieskaitot. Nav vietas, ko ši vellata savā dzīves laikā nebūtu pietaisījusi.
Ir labs!
I
Smiltēns ir labs! Māk visu apkašāt un paslēpt.
zzz
z
Juriste Brante Saeimā - Kaimiņš Nr.2.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas