Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Luterāņu arhibīskaps: Atteikšanās ordinēt sievietes nav cilvēktiesību jautājums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Radziņš
R
āā', tātad vīriešiem ir kaut kādas mistikas garīgas pazīmes (nu ja, antena garāka, ar ko dieva vēsti uztvert), bet sievietēm nav? :D ja šis bija tos nopietnais arguments, tad piedodiet :D
Tuurists
T
Akmens laikmets shkjiet stipri modernaaks par Latvijas luteraanju saietu. Buutu taksh kauneejushies savu stulbumu shitaa izbazuneet.
Klimpa
K
Vai tikai nav tā, ka Jāņa paps netiek mājās galā ar savu skuķi Elizabeti, kas izklaidējas pa jahtām un sievu Baibu, kura esot liela histēriķe un tikai tāpēc neieredz visu sieviešu dzimumu?
Lapsa
L
Bet kāpēc LELB ordinē puišeļus? Tas, tātad, ir no Dieva?
Higgins
H
a par bazniicas biiskapu " varonjdarbiem" mazu puiku un meitenju audzinaashanaa negribi aprunaaties?..varbuut arii nebuudams " male showinist pig" tomeer esi pamatiigs divkosis un liekulis
Ieva
I
Principā viss ir vienkārši: ja jau ordinēšana nekādi nekādi neietekmējot statusu, tad priekš kam to vispār īstenot?
nn
n
varbuut taas ir vienkarsi bailes no konkurences ??
apaļā zeme
a
Jāsāk ar to,ka garam nav dzimtes.Mūsu "reliģiskās konfesijas" apvieno vienkārši atpalikušus tumsoņas. Ja neticiet paskatieties vēsturē, kas zinātniekus, kuri runāja pretim cienīgtēviem, dedzināja sārtā. Šodien mēs visi zinām, ka zeme ir apaļa un nav Visuma centrs,bet bija laiks, kad, pie teikšanas esošu, stulbeņu dēļ, to nedrīksēja skaļi paust
anags
a
iespējams, bet zaudē savu būtību darot ko pienākas vīrietim.
Vientulais vilks
V
Pareizi ar SIEVIETEM nav jadalas maizes kumosa, JA nopietni tad Wasingtonas LEB macitaja ANITA PAZE ir daudz paraka par Jums JANI VANAG.
Ak
A
Runa nav par fiziskām atšķirībām. Varbūt tu zini, ka cilvēkam ir garīgas pazīmes.
Radziņš
R
Tomēr pietiekami nopietnu argumentu dēļ lielākā daļa baznīcu ne Latvijā, ne pasaulē to nedara,» piebilda arhibīskaps - vai tas muldoņa varētu kaut vienu NOPIETNU argumentu minēt, kas dievam ir pret to, ka viņam kalpo cilvēks, kuram reprodukcijas orgāni ir iekšpus ķermeņa, nevis ārpus?
žoržs
ž
man ir diezgan vienalga, ko lemj viena vai otra baznīca par savām iekšējām lietām. Daudz vairak mani uztrauc, ka tiek pārkāpts satversme spukts par to, ka baznīca un valsts ir škirtas. Un tur manuprāt Šlesers daudz ir izdarījis, viem tiek dažādo konfesiju mācītājiem iedvešot, ka Latvijā tas satversmes pants nedarbojas vairs un tad nu mācītāji ieņēmuši galvā un jauca svalsts lietās uz nebēdu. Tāpat man leikas liela kļūda, ka luterāņiem atdeva Pēterbaznīcu, kas viņiem nekad nepiederēja, tāpat milzīga aplamība ir, ka likvidēja Planetāriju, ēku atdodot pareizticigajiem krieviem.
Senais
S
Kā tad, bērnudārzā audzina sieviete, skolā tāpat, arī augstskolā ļoti bieži un vēl kāds grib kā garīgo "tēvu" un tad brīnās, kur tik daudz to memesdēliņu saradies, kā teica vecmāmiņa, ļēļēki. Vai tas būtu dīvaini, ja "lomu"sadalījums atbilstu organizācijas statūtiem, Svētajiem rakstiem. Nevienam nav liegts organizēt kolektīvu dievlūgšanu sieviešu vadībā, bet vienalga tas ir dīvaini, ka sievietes (paldies Dievam ne visas) dedzīgi atdarina vīriešus, pārņemot to tikumus un netikumus, kas ir dzimuma pazīme, atstājot novārtā sievišķību, kas tās rotā. Nebūdams "Male showinist pig", es diezgan kategoriski saskatu dzimumu atšķirības, ko derētu saglabāt, jo tā ir vērtība, ja negribam pārvērsties viendzimuma būtnēs, kā mikrobi. Esmu lasījis par fantastiskām idejām dot vīrietim iznēsāt bērnus, kas rosina pajautāt: "Kāpēc gan?".
Ivars K
I
Katolu baznica bija preceti macitaji lidz 11. gadusimtenim. Ebrejiem Amerika ir sievietes rabinietes divas sinodes, bet ne tresa. Pavils nebija apostulis. Marija Magdalena bija apostule ko velak rakstot Jauno Deribu visi rakstitaji noliedza -- par so tematu ir daudz zemstraumes diskusijas. Daudzas no pirmam kristiesu baznicam bija sieviesu vaditas jo viriesi neuzdrosinajas tas vadit. VANAG !!!!! UZMOSTIES NO ATAVISTISKA MURGONA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas